دوره 5، شماره 18 - ( 1387 )                   جلد 5 شماره 18 صفحات 74-69 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Antioxidant activity of phenolic compounds of grape pomace (Research note). FSCT 2008; 5 (18) :69-74
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-5536-fa.html
فعالیت آنتی‌اکسیدانی ترکیبات فنولیک تفاله انگور(یادداشت پژوهشی). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1387; 5 (18) :69-74

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-5536-fa.html


چکیده:   (4645 مشاهده)
  چکیده در این تحقیق ترکیبات فنولیک تفالۀ انگور با استفاده از حلال استن استخراج و مقدار آن به روش فولین-سیوکالتو اندازه گیری شد. به منظور بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره استخراج شده مقادیر  50، 150، 250 و 350 ppm به روغن خام سویا افزوده گردید و در روزهای صفر، چهار، هشت و دوازده عدد پراکسید  و روزهای صفر، پنج ، نه و سیزده عدد تیوباربیتوریک اسید  (TBA) نمونه های روغن تعیین گردید. نتایج نشان داد که مقدار ترکیبات فنولیک در تفالۀ انگور حدود 2/1 ± 64 گرم به ازای کیلو گرم وزن خشک می باشد. غلظت 150 ppm عصارۀ حاوی تانن تفالۀ انگور دارای فعالیت مناسبی در مهار اکسید اسیون روغن سویا بود، و از نظر آماری تفاوت معنی داری بین سطوح 150، 250 و 350 ppm مشاهده نشد. این غلظت حتی از غلظت 200 ppm آنتی اکسیدان های سنتزی استفاده شده در این آزمایش نیز بهتر بود. بدین ترتیب می توان تفالۀ انگور را منبع مناسبی از آنتی اکسیدان های طبیعی معرفی نمود و این اثر را ناشی از حضور ترکیبات فنولیک آن دانست.
متن کامل [PDF 126 kb]   (6598 دریافت)    

دریافت: 1387/1/13 | پذیرش: 1387/8/13 | انتشار: 1391/6/13

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.