دوره 18، شماره 120 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 120 صفحات 262-253 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khorshidpour B, honarvar M, Ahmadi Chenarbon H. Determination of mechanical properties of sugar beet under quasi-static loading. FSCT. 2021; 18 (120) :253-262
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-54944-fa.html
خورشیدپور بیژن، هنرور مسعود، احمدی چناربن حسین. تعیین خواص مکانیکی چغندرقند (.Beta vulgaris L) در بارگذاری شبه استاتیک. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (120) :262-253

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-54944-fa.html


1- دانشجوی دکتری، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
2- دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران. ، m-honarvar@hotmail.com
3- استادیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین– پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران.
چکیده:   (364 مشاهده)
تعیین خواص مکانیکی انواع محصولات کشاورزی به منظور تحلیل رفتار آنها به هنگام انتقال، فرآوری و طراحی دقیق ماشین‌ها جهت به حداقل رساندن ضایعات، ضروری است. لذا در این پژوهش تاثیر جرم در سطوح 500 m> و 500 m≤ گرم همچنین سرعت بارگذاری در سطوح 5.4، 7.5  و 10.5 میلی‌متر بر دقیقه بر بعضی از ویژگی‌های مکانیکی غده‌های چغندرقند نظیر نیروی شکست، تغییر شکل در نقطه شکست و انرژی شکست مورد بررسی قرار گرفت. در ادامه برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از آزمایش فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی استفاده شد و مقایسه میانگین­ها توسط آزمون چند دامنه­ای دانکن سطح احتمال یک درصد انجام پذیرفت. طبق نتایج، تاثیر سرعت بارگذاری بر تمام ویژگی‌های مکانیکی معنی‌دار بود اما غیر از نیروی شکست، سطوح مختلف جرم از تاثیری معنی‌ دار بر انرژی شکست و تغییر شکل در نقطه شکست برخوردار نبودند. در همین راستا بیشترین مقدار نیروی شکست (N72.3) در نمونه‌های با جرم g500 m> و در سرعت بارگذاری mm/min 4.5 اما کمترین  مقدار آن (N42.4) در نمونه‌های با جرم g500 m≤ و در سرعت بارگذاری mm/min10.5 اندازه‌گیری شد. در همین  راستا بیشترین  مقدار تغییر شکل در نقطه شکست (mm25.28) در نمونه‌های با جرم g500 m> و در سرعت‌ بارگذاری  mm/min4.5 و کمترین  مقدار آن (mm16.4) در نمونه‌های با جرم g500 m≤ و در سرعت‌ بارگذاری mm/min 10.5 به دست آمد. همچنین بیشترین (mJ82.1) و کمترین (mJ26.48) مقدار انرژی شکست در نمونه‌های با جرم g500 m> و به ترتیب در سرعت‌های بارگذاریmm/min 4.5 و 10.5 تعیین گردید.   
   
متن کامل [PDF 2204 kb]   (196 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي اصيل | موضوع مقاله: تکنولوژی قند و فرآورده ها
دریافت: 1400/5/27 | پذیرش: 1400/7/25 | انتشار: 1400/9/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.