دوره 18، شماره 120 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 120 صفحات 387-379 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

ghafurian nasab A, Mortazavi S A, tabatabai yazdi F, Sarabi Jamab M. Identification of gamma aminobutyric acid produced by Lactobacillus brevis PML1 by Thin layer chromatography method in culture medium containing monosodium glutamate (MSG). FSCT. 2021; 18 (120) :379-387
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-54523-fa.html
غفوریان نسب عاطفه، مرتضوی سیدعلی، طباطبایی یزدی فریده، سرابی جماب محبوبه. شناسایی گاما آمینوبوتیریک اسید تولیدشده توسط باکتری Lactobacillus brevis PML1 به روش کروماتوگرافی لایه‌نازک در محیط کشت حاوی مونوسدیم گلوتامات(MSG). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (120) :387-379

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-54523-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
2- استاد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران ، morteza@um.ac.ir
3- استاد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
4- دانشیار گروه بیوتکنولوژی صنایع غذایی، موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران.
چکیده:   (340 مشاهده)
گاما آمینوبوتیریک اسید (گابا) یک ترکیب زیست فعال غیر پروتئینی است که در مهار بسیاری از بیماری­ها ازجمله آلزایمر، فشارخون، استرس و ... می­تواند مؤثر واقع شود. محرک اصلی برای تولید گابا، آنزیم گلوتامیک اسید دکربوکسیلاز (GAD) است که این آنزیم در باکتری­های اسیدلاکتیک، فعالیت بالایی دارد. همچنین حضور مونوسدیم گلوتامات(MSG)، می‌تواند برای این آنزیم به‌عنوان سوبسترا عمل کرده و فعالیت آن را تشدید نماید. در این پژوهش پتانسیل تولید گاما آمینوبوتیریک اسید توسط باکتری Lactobacillus brevis PML1 در محیط کشت MRS بررسی شد. به‌منظور بهینه‌سازی فرآیند تخمیر، محیط کشت حاوی MSG (1، 3 و 5 درصد) در زمان‌های 24، 48 و 72 ساعت موردبررسی قرار گرفت و پس از تخمیر، جهت شناسایی گابا تولیدشده توسط باکتری از روش کروماتوگرافی لایه‌نازک استفاده شد. برای کمی سازی باندهای موجود در کروماتوگرافی لایه‌نازک، روش اسپکتروفوتومتری موردبررسی قرار گرفت. نتایج بررسی­ها در سطح معنی‌داری 95 درصد نشان داد تیمار بهینه شامل محیط کشت حاوی 5 درصد مونوسدیم گلوتامات و زمان 72 ساعت در دمای C°37 بوده و در این شرایط میزان تولید گابا تقریباً ppm 300 گزارش شد؛ بنابراین سویه موردنظر نه‌تنها در شرایط معمولی (نمونه کنترل) پتانسیل تولید گاما آمینوبوتیریک اسید را دارد بلکه با افزودن درصدهای مختلف مونوسدیم گلوتامات به محیط کشت نیز می­توان مقدار این تولید را افزایش داد.
متن کامل [PDF 669 kb]   (74 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي اصيل | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی
دریافت: 1400/5/11 | پذیرش: 1400/6/23 | انتشار: 1400/9/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.