دوره 18، شماره 120 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 120 صفحات 239-229 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ahangarnejad N, Khoshtaghaza M H, Ghobadian B, sahari M A. Optimization of Extraction Efficiency of Moringa Peregrina Seed Oil by Microwave Pretreatment. FSCT. 2021; 18 (120) :229-239
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-53757-fa.html
آهنگرنژاد نگار، خوش تقاضا محمد هادی، قبادیان برات، سحری محمد علی. بهینه‌سازی راندمان استخراج روغن دانه مورینگا پرگرینا به کمک پیش‌تیمار مایکروویو. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (120) :239-229

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-53757-fa.html


1- دانشجوی دکتری دانشگاه تربیت مدرس
2- استاد گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم. دانشگاه تربیت مدرس. دانشکده کشاورزی ، khoshtag@modares.ac.ir
3- استاد گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم. دانشگاه تربیت مدرس. دانشکده کشاورزی
4- استاد گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی. دانشگاه تربیت مدرس
چکیده:   (338 مشاهده)
روغن مورینگا به عتوان یک روغن فراسودمند در صنایع غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار می­ گیرد. همچنین تحقیقات گذشته نشان داده است که امواج مایکروویو با متلاشی نمودن ساختار سلولی دانه روغنی، می­توانند به افزایش راندمان استخراج روغن کمک بنمایند. لذا در این تحقیق به منظور بالا بردن راندمان روغن­ گیری دانه مورینگا، از پیش ­تیمار امواج مایکروویو قبل از روغن­ گیری توسط پرس مارپیچی استفاده شده است. در این پژوهش، بهینه­ سازی استخراج مکانیکی این روغن از دانه مورینگا با استفاده از روش سطح پاسخ انجام گرفت. آزمایش­ های روغن ­گیری با پیش­تیمار مایکروویو در مدت زمان­های 2، 3 و 4 دقیقه و توان ­های 200، 400 و 600 وات انجام شد. نتایج آزمایش­ها نشان داد که راندمان استخراج با افزایش مدت زمان اعمال مایکروویو و توان مایکروویو ابتدا افزایش و سپس کاهش یافت. مقدار بهینه راندمان استخراج برابر 56.55 درصد در مدت زمان اعمال مایکروویو 3.02 دقیقه با شدت توان مایکروویو 380.92 وات به دست آمد. با توجه به مقادیر بالای ضریب همبستگی (0.97) می­توان مدل پیش بینی شده را مناسب ارزیابی کرد.
متن کامل [PDF 777 kb]   (178 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي اصيل | موضوع مقاله: تکنولوژی روغن و فرآورده ها
دریافت: 1400/4/10 | پذیرش: 1400/6/28 | انتشار: 1400/9/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.