دوره 18، شماره 119 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 119 صفحات 156-143 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران ، sa.amiri@urmia.ac.ir
2- دانشجوی‌‌کارشناسی‌ارشد، گروه‌ علوم ‌و ‌صنایع‌غذایی، دانشکده ‌کشاورزی، دانشگاه‌ ارومیه، ارومیه، ایران
چکیده:   (687 مشاهده)
 در سال­های اخیر استفاده از ترکیبات ضد میکروبی طبیعی در موادغذایی توجه مصرف­کنندگان و محققان را به خود جلب کرده است که دو دلیل عمده این موضوع مصرف بی­رویه و نادرست آنتی­بیوتیک­ها است که به دلیل فشار انتخابی اعمال شده به میکروارگانیسم­ها منجر به ایجاد مقاومت در برابر آنتی­بیوتیک­ها می­شود در نتیجه این شرایط یک گروه از میکروارگانیسم­ها از جمله پاتوژن­ها در موادغذایی افزایش می­یابد که نه تنها مقاوم در برابر آنتی­بیوتیک­ها هستند بلکه در برابر فرآوری موادغذایی و روش­های نگهداری نیز پایدارند عامل دوم افزایش سطح آگاهی مردم از تاثیرات بالقوه­ی منفی نگهدارنده­های مصنوعی بر سلامتی در مقابل نگهدارنده­های طبیعی است که توجه بسیاری از پژوهشگران را به استفاده بیشتر از نگهدارنده­های طبیعی در موادغذایی معطوف کرده است.  بسیاری از ترکیبات به دست آمده از منابع طبیعی دارای خواص ضد ­میکروبی بوده و می­توان از آنها جهت حفظ ایمنی مواد غذایی استفاده نمود. امروزه استفاده از نگهدارنده­های مواد غذایی به یک امر ضروری تبدیل شده است که نقش مهمی را در نگهداری و حمل و نقل مواد ایفا می­کنند اهدافی که از افزودن مواد نگهدارنده به موادغذایی دنبال می­شود عبارتند از: حفظ خصوصیات ظاهری موادغذایی، کمک به حفظ خواص ارگانولپتیکی و افزایش ماندگاری موادغذایی. ما در این مقاله مروری به بررسی فعالیت ضد میکروبی برخی از ترکیبات طبیعی بدست آمده از منابع مختلف و مکانیسم عمل آنها خواهیم پرداخت.
متن کامل [PDF 678 kb]   (250 دریافت)    
نوع مقاله: مروری تحليلی | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی
دریافت: 1400/4/10 | پذیرش: 1400/6/8 | انتشار: 1400/10/19

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.