دوره 4، شماره 12 - ( 1386 )                   جلد 4 شماره 12 صفحات 16-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effect of N-Octane Migration on the Quality of Soft Drink Emulsion in HDPE Packaging. FSCT 2007; 4 (12) :9-16
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-5371-fa.html
اثر مهاجرت n- اکتان بر کیفیت امولسیونهای نوشیدنی در بسته بندی هایHDPE. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1386; 4 (12) :9-16

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-5371-fa.html


چکیده:   (5073 مشاهده)
چکیده انتقال جرم بین ماده بسته بندی  و محتویات آن در طی شرایط نگهداری بر روی خواص فیزیکی و شیمیایی غذا ها تأثیر اساسی دارد. واکنش های احتمالی بین ظرف HDPE  (پلی اتیلن با وزن مخصوص بالا) و عصاره های نوشیدنی های غیر الکلی ( Soft (Drink در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفته است. با استفاده از روشهای استاندارد و با کمک ابزار اندازگیری دقیق به روش        GC-HS((Gas chromatography  head space  ماده مهاجرت کننده احتمالی از ظرف HDPE  مورد شناسایی قرار گرفت. عصاره های بسته بندی شده در ظروف HDPE در درجه حرارت های 4، 25 و 48 درجه سانتی گراد نگهداری شدند. مهاجرت خاص (Specific Migration) n- اکتان به عنوان ماده مهاجرت کننده احتمالی توسط دستگاه اندازگیری دقیق کروماتوگرافیheadspace  و اسپکترومترجرمی ( headspace chromatography coupled with mass spectrometer ) تعیین شد. پارامترهای کیفی عصاره ها در طول زمان های مختلف نگهداری در درجه حرارتهای فوق اندازگیری شد. n- اکتان در نمونه های نگهداری شده در 4 و 25 درجه سانتی گراد شناسایی نشد، و در 48 درجه سانتی گراد برابر با ppb 7/0بود که خیلی کمتر از مقدار مجاز ( PPM300 ) ذکر شده توسط اداره غذا و داروی آمریکا ( (FDA بود.کمترین تغییرات ارگانولپتیکی در دمای 4 درجه سانتی گراد، شرایط تاریکی و در ظروف HDPE قابل مشاهده بود، لذا بسته بندی HDPE بسته بندی مناسبی جهت امولسیونهای طعم دهنده در صنعت نوشابه و کنترل دما مؤثرترین عامل در نگهداری بهینه امولسیونهای طعم دهنده معرفی گردید.
متن کامل [PDF 15 kb]   (4726 دریافت)    

دریافت: 1386/1/15 | پذیرش: 1386/2/20 | انتشار: 1391/6/19

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.