دوره 18، شماره 121 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 121 صفحات 213-203 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Safari R, yaghoub zadeh Z, bankeh saz Z, Reyhani Poul S, Jafari A, Abbaszadeh M M. Evaluation of quality and chemical spoilage indicators of biological silage produced from chicken waste and its comparison with meat powder, blood powder and kilka fish powder. FSCT. 2022; 18 (121) :203-213
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-53556-fa.html
صفری رضا، یعقوب زاده زهرا، بانکه ساز زهرا، ریحانی پول سهیل، جعفری عبدالله، عباس زاده محمدمهدی. بررسی شاخص های کیفی و فساد شیمیایی سیلاژ بیولوژیک تولید شده از ضایعات مرغ و مقایسه آن با پودر گوشت، پودر خون و پودر ماهی کیلکا. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (121) :213-203

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-53556-fa.html


1- پژوهشکده اکولوژی دریای خزر ، safari1351@gmail.com
2- پژوهشکده اکولوژی دریای خزر
3- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
4- پژوهشکده اکولوژی دریای
5- اداره کل شیلات استان مازندران
چکیده:   (462 مشاهده)
هدف از مطالعه حاضر تولید سیلاژ بیولوژیک از ضایعات مرغ بر پایه تخمیر باکتری­های اتوژن و بررسی خصوصیات کیفی محصول است. جهت تولید این محصول از کشتارگاه­های منتحب استان مازندران نمونه­برداری انجام و بیوسیلاژ در قالب فرمانتور یک تنی با استفاده از باکتری­های اتوژن جداشده از منطقه تولید شد (تخمیر). محصول نهایی (پودر خشک­شده بیوسیلاژ) از نظر کیفی با استفاده از روش­های استاندارد، مورد ارزیابی قرار گرفت و با منابع دیگر شامل پودر گوشت، پودر خون و پودر ماهی کیلکا (تولید شده به روش بچ) مقایسه گردید. نتایج نشان داد که میزان پروتئین، چربی و قابلیت هضم پروتئین در بیوسیلاژ تولیدشده به ترتیب 09/59، 30/21 و 41/87 درصد است. محصول تولیدشده از نظر شاخص­های مذکور نسبت به پودر گوشت و پودر ماهی کیلکا وضعیت بهتری داشت. بیوسیلاژ تولیدشده از نظر مقادیر کلسیم و فسفر با پودر خون اختلاف معنی­داری ارائه نکرد و در سطح پائین­تری نسبت به پودر ماهی کیلکا و پودر گوشت قرار داشت. میزان TVN، PV و TBA در بیوسیلاژ به ترتیب 56/46، 46/4 و 21/2 اندازه­گیری شد که این شاخص­ها در محصول تولیدشده در مقایسه با پودر گوشت و پودر ماهی کیلکا در وضعیت بسیار مطلوب­تری قرار دارند. در ادامه مشخص شد پارامترهای میکروبی (کپک، مخمر، باکتری­های کلیفرم­، کلیفرم مدفوعی، اشرشیاکلی) در نمونه­های پودر گوشت، پودر خون و پودر ماهی کیلکا در مقایسه با بیوسیلاژ ضایعات مرغ، نسبتاً بالاتر بوده است. بنابر نتایج تحقیق حاضر ضایعات مرغ قابلیت تبدیل به بیوسیلاژ با ویژگی­های مطلوب را داراست که از آن می­توان در صنایع کشاورزی، آبزی پروری و طیور استفاده نمود.
متن کامل [PDF 479 kb]   (56 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي اصيل | موضوع مقاله: پروتئین ها و پپتید ها
دریافت: 1400/4/4 | پذیرش: 1400/8/25 | انتشار: 1400/12/16

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.