دوره 18، شماره 120 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 120 صفحات 294-283 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dalvi-Isfahan M. Development of a mathematical model for predicting moisture changes in pear during convective drying. FSCT. 2021; 18 (120) :283-294
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-53401-fa.html
دلوی اصفهان محسن. توسعه یک مدل ریاضی برای پیش بینی تغییرات رطوبت گلابی در حین خشک شدن همرفتی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (120) :294-283

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-53401-fa.html


استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جهرم، جهرم، ایران. تلفن 07154344445 ، mohsen.dalvi@gmail.com
چکیده:   (313 مشاهده)
کارایی چندین مدل نظری برای پیش بینی میزان رطوبت برش های گلابی در هنگام خشک شدن ارزیابی و مقایسه شد. ورقه‌های گلابی در 5 درجه حرارت مختلف (30-40-50-60-70) خشک و ضرایب نفوذ رطوبت و انتقال جرم همرفتی تخمین زده شد. در مرحله بعدی‌، مدل انتقال جرم با استفاده از حل ریاضی قانون دوم انتشار فیک با مدل‌های مختلف عددی و تحلیلی توسعه یافت. نتایج مدل‌های مورد مطالعه نشان داد که هر دو مدل عددی در توصیف منحنی‌های خشک کردن آزمایشی کاملاً دقیق‌تر از مدل تحلیلی بودند. با این حال‌، بهترین نتیجه با مدل ترکیبی ارائه شده در این مطالعه به دست آمد. این مدل بالاترین مقدار ضریب تبیین (R2=0.999) و کمترین مقدار ریشه میانگین مربعات خطا (RMSE=0.06) را نشان داد. دقت بالاتر این مدل را می‌توان به این واقعیت نسبت داد که این مدل جمله‌ای را برای شبیه سازی انتقال رطوبت همرفتی در نظر گرفته و شرایط مرزی مناسب را انتخاب می‌کند. با استفاده از این مدل‌، می‌توان تغییرات رطوبت در برشهای گلابی را با دقت بالا به عنوان تابعی از متغیرهای داخلی (ضخامت‌ و ترکیب شیمیایی) و عوامل خارجی (دما‌، رطوبت نسبی و سرعت هوا) پیش بینی کرد.
متن کامل [PDF 710 kb]   (221 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي اصيل | موضوع مقاله: کنسرو سازی
دریافت: 1400/3/29 | پذیرش: 1400/7/22 | انتشار: 1400/9/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.