Investigation on the antimicrobial effect of caseinate edible film containing the essential oil of Zataria multiflora
Boroumand, A. 1*, Hamedi, M. 2, Emamjome, Z. 3, Razavi, S. H.3. FSCT 2013; 10 (41) :13-21
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-5320-fa.html
بررسی اثر ضدمیکروبی فیلم خوراکی کازئینی حاوی اسانس آویشن شیرازی بر سه میکروارگانیسم بیماریزای غذائی عاطفه برومند1، منوچهر حامدی2 ، زهرا امام جمعه2 *، سید هادی رضوی3. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1392; 10 (41) :13-21
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-5320-fa.html
چکیده: (4709 مشاهده)
چکیده اثر ضد میکروبی فیلم حاوی اسانس آویشن شیرازی بر روی سه میکروارگانیسم مهم بیماریزای مواد غذایی سالمونلا تیفی موریوم (14028ATCC)، اشرشیاکلیO157:H7 (ATCC 35218 ) و استافیلوکوکوس اورئوس (PTCC 1431) مورد ارزیابی قرار گرفت. برای این کار ابتدا کمترین غلظت بازدارنده(MIC) و کمترین غلظت کشنده(MBC) اسانس آویشن شیرازی در 6 سطح غلظتیppm 125،250،500،1000،2000،4000 با استفاده از روش آزمایش رقت در محیط مایع برای هر یک از میکروارگانیسم های ذکر شده تعین گردید. نتایج به دست آمده نشان داد که اسانس آویشن شیرازی اگر چه بر هر سه باکتری موثر است، ولی بیشترین تاثیر آن براستافیلوکوکوس اورئوس با MIC و MBC برابر با ppm 250 بود. میزان MIC و MBC برای دو میکروارگانیسم دیگر ppm 500 به دست آمد. ارزیابی خاصیت ضد میکروبی فیلم با کمک روش دیسک های انتشاری انجام گرفت. در این آزمون نیز نشترین قطر هاله بازدارندگی مربوط به استافیلوکوکوس اورئوس با متوسط قطر هاله برابر با 17/ 25 میلی متربود. متوسط قطر هاله برای سالمونلا تیفی موریوم و اشریشیاکلی O157:H7 برابر با 02/15 و 62/17میلی متراندازه گیری شد.
دریافت: 1388/3/28 | پذیرش: 1388/11/28 | انتشار: 1392/7/28