دوره 22، شماره 161 - ( 1404 )                   جلد 22 شماره 161 صفحات 308-297 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم و صنایع غذایی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران
2- دانشکده علوم و صنایع غذایی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران ، najafian_5828@yahoo.com
3- گروه فرآیند، پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران، پژوهشگاه فرآیند، تهران، ایران
4- گروه صنایع چوب و کاغذ، دانشکده صنایع چوب و کاغذ، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران
چکیده:   (455 مشاهده)
در این تحقیق تاثیر فیلم‌های نانوکامپوزیتی بر پایه PLA-PCL حاوی نانوذرات TiO2 (3 درصد وزنی) و سطوح مختلف نانوکپسول اسانس ریحان (0، 1، 3 و 7 درصد وزنی بر اساس پلیمر) بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی پنیر فراپالایش (UF) طی دوره انبارمانی 60 روزه در دمای 4 درجه سانتی‌گراد بررسی گردید. درصد اُفت وزن، مقادیر pH، اسیدیته، سفتی بافت، عدد پراکسید و همچنین ویژگی‌های حسی پنیرها مورد آزمون قرار گرفت. نتایج آزمون‌ها نشان داد که طی دوره انبارمانی مقادیر اُفت وزن، اسیدیته، سفتی بافت و اندیس پراکسید نمونه‌های پنیر افزایش و میزان pH آن‌ها به طور معنی‌داری کاهش یافت (05/0>p) و استفاده از فیلم‌های نانوکامپوزیتی بر پایه PLA-PCL تقویت شده با نانوذرات TiO2 و سطوح مختلف نانوکپسول‌های اسانس ریحان توانستند موجب کاهش سرعت تغییرات در پارامترهای فیزیکوشیمیایی پنیر فراپالایش طی دوره انبارمانی در مقایسه با شاهد گردند. از لحاظ ویژگی‌های حسی، پنیرهای بسته‌بندی شده در فیلم‌های حاوی نانوذرات TiO2 و سطوح مختلف نانوکپسول‌های اسانس ریحان تا روز آخر انبارمانی قابل پذیرش بودند. بر طبق نتایج حاصله در این تحقیق می‌توان نتیجه گرفت که امکان حفظ کیفیت و ایمنی و توسعه عمر ماندگاری پنیر فراپالایش با استفاده از فیلم‌های نانوکامپوزیتی بر پایه PLA-PCL تقویت شده با نانوذرات TiO2 و نانوکپسول‌های اسانس ریحان وجود دارد و بهترین نتایج مربوط به فیلم‌های حاوی سطح 7 درصد نانوکپسول‌های اسانس ریحان می‌باشد.
متن کامل [PDF 651 kb]   (157 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: فناوری نانو در صنایع غذایی(نانو فرآوری،نانوکپسولاسیون،نانوامولسیون و...)
دریافت: 1400/2/30 | پذیرش: 1403/9/25 | انتشار: 1404/4/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.