Khanahmadloo S, Najafian L, Ghasemi I, Naeimian N. The effect of nanocomposite films based on polylactic acid/polycaprolactone reinforced with TiO2 nanoparticles and basil essential oil nanocapsules on physicochemical and sensory properties of UF cheese. FSCT 2025; 22 (161) :297-308
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-52718-fa.html
خان احمدلو سحر، نجفیان لیلا، قاسمی اسماعیل، نعیمیان نوید. تاثیر فیلم نانوکامپوزیتی بر پایه پلیلاکتیک اسید/پلیکاپرولاکتون تقویت شده با نانوذرات TiO2 و نانوکپسول اسانس ریحان بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی پنیر فراپالایش. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1404; 22 (161) :297-308
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-52718-fa.html
1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم و صنایع غذایی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران
2- دانشکده علوم و صنایع غذایی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران ، najafian_5828@yahoo.com
3- گروه فرآیند، پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران، پژوهشگاه فرآیند، تهران، ایران
4- گروه صنایع چوب و کاغذ، دانشکده صنایع چوب و کاغذ، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران
چکیده: (102 مشاهده)
در این تحقیق تاثیر فیلمهای نانوکامپوزیتی بر پایه PLA-PCL حاوی نانوذرات TiO2 (3 درصد وزنی) و سطوح مختلف نانوکپسول اسانس ریحان (0، 1، 3 و 7 درصد وزنی بر اساس پلیمر) بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی پنیر فراپالایش (UF) طی دوره انبارمانی 60 روزه در دمای 4 درجه سانتیگراد بررسی گردید. درصد اُفت وزن، مقادیر pH، اسیدیته، سفتی بافت، عدد پراکسید و همچنین ویژگیهای حسی پنیرها مورد آزمون قرار گرفت. نتایج آزمونها نشان داد که طی دوره انبارمانی مقادیر اُفت وزن، اسیدیته، سفتی بافت و اندیس پراکسید نمونههای پنیر افزایش و میزان pH آنها به طور معنیداری کاهش یافت (05/0>p) و استفاده از فیلمهای نانوکامپوزیتی بر پایه PLA-PCL تقویت شده با نانوذرات TiO2 و سطوح مختلف نانوکپسولهای اسانس ریحان توانستند موجب کاهش سرعت تغییرات در پارامترهای فیزیکوشیمیایی پنیر فراپالایش طی دوره انبارمانی در مقایسه با شاهد گردند. از لحاظ ویژگیهای حسی، پنیرهای بستهبندی شده در فیلمهای حاوی نانوذرات TiO2 و سطوح مختلف نانوکپسولهای اسانس ریحان تا روز آخر انبارمانی قابل پذیرش بودند. بر طبق نتایج حاصله در این تحقیق میتوان نتیجه گرفت که امکان حفظ کیفیت و ایمنی و توسعه عمر ماندگاری پنیر فراپالایش با استفاده از فیلمهای نانوکامپوزیتی بر پایه PLA-PCL تقویت شده با نانوذرات TiO2 و نانوکپسولهای اسانس ریحان وجود دارد و بهترین نتایج مربوط به فیلمهای حاوی سطح 7 درصد نانوکپسولهای اسانس ریحان میباشد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
فناوری نانو در صنایع غذایی(نانو فرآوری،نانوکپسولاسیون،نانوامولسیون و...) دریافت: 1400/2/30 | پذیرش: 1403/9/25 | انتشار: 1404/4/1