دوره 18، شماره 120 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 120 صفحات 400-389 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

pedram nia ا, Sabet Ghadam M, Jalali M. optimization of phenolic compounds extraction of chestnut (Aesculus hippocastanum) fruit extract by response surface methodology and and Evaluation of Its Antioxidant Activity on Oxidative Stability of Soybean Oil. FSCT. 2021; 18 (120) :389-400
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-52562-fa.html
پدرام نیا احمد، ثابت قدم مریم، جلالی مهدی. بهینه سازی استخراج ترکیبات فنولیک عصاره میوه شاه بلوط هندی(Aesculus hippocastanum) به روش سطح پاسخ و ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی آن بر ثبات اکسیداتیو روغن سویا. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (120) :400-389

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-52562-fa.html


1- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران. ، ahmadpedram@yahoo.com
2- دانشجوی دکترا گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران.
3- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران.
چکیده:   (390 مشاهده)
رادیکال‌های آزاد و گونه‌های فعال اکسیژن و اثرات آن‌ها بر دستگاه‌های بیولوژیک، در سال‌های اخیر مشکلات زیادی را ایجاد کرده‌اند. آنتی‌اکسیدان‌ها قادرند دستگاه‌های بیولوژیک را در برابر این عوامل محافظت نمایند و نقش مؤثری بر سلامتی انسان ایفا کنند. هدف از این تحقیق بهینه‌سازی استخراج عصاره ترکیبات فنولی و میزان فعالیت مهارکنندگی رادیکال‌های آزاد توسط امواج فراصوت بود. در نهایت نمونه بهینه از عصاره شاه‌بلوط انتخاب و این نمونه همراه با نمونه استخراج ماسوراسیون و آنتی‌اکسیدان سنتزی (BHT) به روغن سویا افزوده و با نمونه شاهد مورد بررسی قرار گرفت. در این پژوهش فرایند استخراج توسط فناوری اولتراسوند با 3 فاکتور در 3 سطح که شامل زمان (10، 20 و 30 دقیقه)، شدت صوت (20، 60 و 100 کیلو هرتز) و غلظت (ppm 200، 400 و 600) بود که توسط روش سطح پاسخ بهینه‌سازی بررسی شد. نتایج حاصل از آنالیز آماری جهت تعیین حالت بهینه برای استخراج زمان 30 دقیقه، شدت صوت 32/69 کیلوهرتز و غلظت ppm 600 عصاره میوه شاه‌بلوط تعیین گردید. در این شرایط قدرت مهارکنندگی رادیکال آزاد 23/65 درصد و میزان ترکیبات فنولی 1518/43 میلی‌گرم تعیین شد. نتایج حاصل از پایداری اکسایشی روغن در نمونه شاهد و نمونه استخراج ماسوراسیون و نمونه بهینه و آنتی‌اکسیدان‌ سنتزی (BHT) نشان داد نمونه بهینه در کاهش اندیس پراکسید و تیوباربیتوریک اسید نسبت به نمونه شاهد و آنتی‌اکسیدان سنتزی (BHT) تأثیر بیشتری داشته است.
متن کامل [PDF 1099 kb]   (100 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي اصيل | موضوع مقاله: آنتی اکسیدان
دریافت: 1400/2/25 | پذیرش: 1400/5/5 | انتشار: 1400/9/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.