دوره 13، شماره 57 - ( 1395 )                   جلد 13 شماره 57 صفحات 76-67 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Amiri E, Shams Abadi H A, Kashani Nejad M, Asghari A. Drying behavior of corn seeds in a non-continuous rotary drum dryer. FSCT. 0; 13 (57) :67-76
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-5208-fa.html
امیری عماد، شمس آبادی حسینعلی، کاشانی‌نژاد مهدی، اصغری علی. بررسی رفتار خشک کردن دانه‌های ذرت در خشک‌کن استوانه‌ای دوار غیر مداوم. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1395; 13 (57) :76-67

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-5208-fa.html


1- کارشناسی ارشد مکانیک بیوسیستم
2- استادیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
3- دانشیار گروه مهندسی صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده:   (3557 مشاهده)
چکیده این تحقیق به منظور خشک کردن دانه­های ذرت با استفاده از خشک­کن استوانه­ای دوار غیرمداوم و بررسی اثر پارامترهای دمای هوای خشک­کن و سرعت چرخش استوانه بر زمان خشک شدن، درصد شکستگی و درصد ترک و سوختگی دانه­های ذرت انجام گرفت. برای این منظور یک خشک­کن استوانه­ای دوار غیرمداوم طراحی و ساخته شد. پارامترهای دمای هوای ورودی در چهار سطح 40، 60، 80 و 100 درجه سانتی­گراد و سرعت چرخش استوانه در سه سطح 2، 6 و 10 دور بر دقیقه، در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد اثر متقابل دما و سرعت چرخش استوانه در سطح یک درصد اثر معنی­داری روی زمان خشک شدن دانه­های ذرت داشت. کمترین زمان خشک شدن دانه­های ذرت در دمای 100 درجه سانتی­گراد و سرعت چرخش استوانه 2 دور بر دقیقه می­باشد. با افزایش دمای هوای خشک­کن از 40 به 100 درجه سانتی­گراد، زمان خشک شدن دانه­ها به کمتر از یک چهارم کاهش یافت؛ در حالی که با افزایش سرعت چرخش استوانه زمان خشک شدن افزایش پیدا کرد. در طی فرایند خشک کردن اثر متقابل دما و سرعت چرخش استوانه اثر معنی­داری روی درصد دانه­های شکسته ذرت نداشت و بیشترین درصد شستگی دانه­های ذرت در سرعت چرخش 10 دور بر دقیقه استوانه رخ داد. اثر متقابل دما و سرعت چرخش استوانه روی درصد دانه­های ترک خورده و سوخته در سطح یک درصد اثر معنی­داری داشت، که بیشترین درصد ترک و سوختگی در دمای 100 درجه سانتی­گراد و سرعت چرخش 2 دور بر دقیقه می­باشد.
متن کامل [PDF 562 kb]   (1529 دریافت)    
موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1394/2/16 | پذیرش: 1394/8/16 | انتشار: 1395/9/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.