دوره 18، شماره 116 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 116 صفحات 335-327 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران ، barzegarha@yahoo.com
2- استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
چکیده:   (1721 مشاهده)
امروزه به دلیل اثرات سمی ترکیبات ضد میکروبی و آنتی‌اکسیدانی سنتزی، استفاده از انواع طبیعی آن­ها از جمله عصاره­های گیاهی افزایش یافته است. در این پژوهش، اثر ضد میکروبی عصاره آبی برگ گیاه حنا به 4 روش دیسک دیفیوژن، چاهک آگار، تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی و کشندگی بر باکتری­های اشرشیا کلی، سالمونلا تیفی­موریوم، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس و لیستریا اینوکوا مورد بررسی قرار گرفت. در تمامی روش­ها غلظت­های بالاتر عصاره فعالیت ضدمیکروبی بیشتری بر باکتری­های استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس و لیستریا اینوکوا در مقایسه با باکتری­های اشرشیا کلی و سالمونلا تیفی­موریوم نشان داد. همچنین میزان فنول و فلاونوئید عصاره به ترتیب 12/1±45/59 میلی­گرم گالیک اسید در گرم عصاره و 70/0±35/40 میلی­گرم کوئرستین در گرم عصاره به دست آمد. پتانسیل آنتی‌اکسیدانی عصاره آبی به دو روش مهار رادیکال آزاد DPPH و مهار رادیکال آزاد ABTS اندازه­گیری و مشخص گردید که در هر دو روش افزایش غلظت عصاره به طور معنی­داری منجر به افزایش پتانسیل آنتی‌اکسیدانی شد. با توجه به خاصیت ضدمیکروبی و آنتی‌اکسیدانی عصاره برگ حنا، این گیاه می­تواند به عنوان یک ترکیب زیست فعال طبیعی در مواد غذایی و دارویی مورد استفاده قرار گیرد. 
متن کامل [PDF 1403 kb]   (1038 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: اسانس ها و عصاره ها
دریافت: 1400/1/28 | پذیرش: 1400/3/5 | انتشار: 1400/7/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.