1- دانشجوی دکتری تخصصی فیزیولوژی و فنآوری پس از برداشت محصولات باغبانی، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه هرمزگان، بندر عباس.
2- دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه هرمزگان، بندر عباس.
3- استادیار پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری طبرستان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری. ، ghasemiomran@gmail.com
4- استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران.
چکیده: (1726 مشاهده)
در سالهای اخیر، استفاده از ترکیبات طبیعی و سالم بهعنوان روشی جدید برای کنترل سرمازدگی و حفظ کیفیت پس از برداشت محصولات باغی درنظر گرفته شده است. در این پژوهش، برای اولین بار، میوههای انار در محلول -Lآرژنین با غلظتهای 0، 1 و 2 میلیمولار غوطهوری شدند و اثرات آن بر کیفیت میوههای انار رقم ملس ساوه، که در منطقه ساری پرورش یافته، بهمدت 120روز انبار سرد مورد ارزیابی قرار گرفت. بر اساس نتایج بهدست آمده، اعمال تیمار بطور قابل توجهی سبب افزایش میزان فنل کل و ظرفیت پاداکسندگی میوه در مقایسه با شاهد شد. میوههای تیمار شده با-L آرژنین 1 میلیمولار در مقایسه با شاهد، ظرفیت پاداکسندگی بیشتری را نشان دادند. علاوه براین فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی (CAT، SOD و APX) و همچنین آنزیمPAL بر اساس آن افزایش یافت. درحالیکه تجمع H2O2 و فعالیت آنزیم PPO در میوههای تیمار شده با-L آرژنین 1 میلیمولار بطور معنیداری کاهش یافت. بر اساس نتایج ما، تیمار-L آرژنین را میتوان بهعنوان یک روش سودمند و کاربردی، بهدلیل ایمنی و اثربخشی جهت حفظ کیفیت تغذیهای و افزایش انبارمانی میوه انار استفاده نمود.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
کنترل کیفیت مواد غذایی دریافت: 1400/1/25 | پذیرش: 1400/5/4 | انتشار: 1401/4/10