Keshavarzi M, Sharifan A, Yasini Ardakani S A. Effect of the essential oil of Ducrosia anethifolia (DC.) Boiss. and Teucrium polium L. on physicochemical, sensory, and microbial characteristics of probiotic yogurt during storage time. FSCT 2021; 18 (117) :265-276
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-50679-fa.html
کشاورزی مهشید، شریفان انوشه، یاسینی اردکانی سید علی. اثر اسانس گیاهان مشکک .Ducrosia anethifolia (DC.) Boiss و کلپوره L. Teucrium polium برروی خصوصیات فیزیکوشیمیایی، حسی و میکروبی ماست پروبیوتیک در طول زمان نگهداری. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (117) :265-276
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-50679-fa.html
1- دانشکده علوم و صنایع غذایی،واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
2- دانشکده علوم و صنایع غذایی،واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران. ، sharifan2000@yahoo.com
3- دانشکده علوم و صنایع غذایی، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران.
چکیده: (2130 مشاهده)
امروزه استفاده از غذاهای کاربردی و فراسودمند مانند محصولات پروبیوتیک به دلیل مزایای سلامتی بخش آنها در برابر بیماری ها بسیار مهم است. در این تحقیق اسانس گیاهان anethifolia Ducrosia و Teucrium polium به ترتیب DAEO) و (TPEO به ماست پروبیوتیک اضافه شدند تا تأثیرات آنها را بر بقای باکتری های پروبیوتیک (Lactobacillus acidophilus and Bifidobacterium bifidum bacteria) طی 21 روز بررسی کرده و ویژگی های فیزیکوشیمیایی، حسی و میکروبی آن ها ارزیابی شوند. نتایج نشان داد با افزایش غلظت DAEO و TPEO، مقدار اسیدیته و ویسکوزیته تیمارهای ماست بطور معناداری افزایش یافت و pH و سینرزیس روند کاهشی داشتند (P<0.05). همچنین زنده مانی باکتری های پروبیوتیک در طی روزهای نگهداری روند کاهشی در تمام تیمارها نشان داد، اما درنهایت، تعداد باکتری های پروبیوتیک در تمام تیمارها به طور قابل توجهی بیشتر از نمونه های شاهد بود. در آخر بر اساس نتایج همه آزمایشات انجام شده میتوان نتیجه گرفت افزودن 0.03٪ DAEO نسبت به سایر تیمارها، بهترین روش برای تحقق اهداف است.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
میکروبیولوژی مواد غذایی دریافت: 1399/12/15 | پذیرش: 1400/4/12 | انتشار: 1400/8/10