1- گروه کشاورزی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران ، dkhademi@gmail.com
2- گروه کشاورزی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران
چکیده: (1535 مشاهده)
به منظور بررسی اثر غلظت عصاره مرزه و پوششهای زیستمرکب فعال پلیساکاریدی بر ماندگاری فیله مرغ، 2 آزمایش جداگانه هر کدام با 6 تیمار و 3 تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی طراحی و بهطور همزمان اجرا شد. تیمارها در آزمایش 1 شامل فیلههای مرغ دارای پوشش صفر (شاهد)، 75/0 % یا 5/1 % عصاره مرزه بهتنهایی یا در ترکیب پوشش آلژینات سدیم 3 % و در آزمایش 2 شامل فیلههای فاقد پوشش (شاهد)، دارای پوشش 5/1 % عصاره مرزه، پوشش گوار 5/0 % - عصاره، پوشش کربوکسی متیلسلولز 1 % - عصاره، پوشش گوار – کربوکسی متیلسلولز و پوشش گوار – کربوکسی متیلسلولز - عصاره مرزه بودند. به فاصله هر 3 روز طی یک دوره 12 روزه نگهداری فیلهها در دمای oC 1±4 ، شاخصهای فساد شیمیایی و فساد باکتریایی شامل PV، TBARS و TVB_N ارزیابی شد. نتایج آزمایش 1 نشان داد با افزایش غلظت عصاره مرزه تا 5/1 % کارایی پوشش مرکب آلژینات سدیم – عصاره در کاهش مقدار عددی PV، TBARS و TVB_N فیلهها بهبود یافت (P<0.05). کمترین مقدار PV (meq/Kg 30/0±40/5)، TBARS (mg MDA/Kg 00/0±22/1) و TVB_N (mg/100g 35/1±50/26) در فیلههای حاوی پوشش مرکب آلژینات – عصاره 5/1 % مرزه دیده شد (P<0.05). همچنین در آزمایش 2 ، فیلههای حاوی پوشش زیست مرکب صمغ گوار - کربوکسی متیلسلولز - عصاره مرزه کمترین مقادیر عددی PV (meq/Kg 33/0±10/5)، TBARS (mg MDA/Kg 05/0±10/1) و TVB_N (mg/100g 90/1±30/25) را در پایان دوره نگهداری نشان دادند (P<0.05). لذا میتوان از پوشش زیست مرکب صمغ گوار - کربوکسی متیلسلولز - عصاره 5/1 % مرزه بهعنوان یک بستهبندی جدید جهت افزایش زمان ماندگاری فیلههای مرغ طی دوره نگهداری در دمای یخچال(oC 1±4) استفاده کرد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
تکنولوژی گوشت و فرآورده ها دریافت: 1399/9/20 | پذیرش: 1400/2/4 | انتشار: 1400/6/15