دوره 19، شماره 127 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 127 صفحات 394-385 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران
2- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران ، emahdian2000@yahoo.com
3- گروه بیوتکنولوژی صنعتی میکروارگانیسم ها، پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی، جهاد دانشگاهی مشهد
چکیده:   (856 مشاهده)
هدف از این پژوهش شناسایی اسید لاکتیک باکتری‌های غالب در ترشی سیر، با استفاده از آزمونهای اولیه بیوشیمیایی و به کمک تکنیک PCR و بررسی فعالیت پروبیوتیکی بالقوه آنها می باشد. بدین منظور جهت تعیین پتانسیل پروبیوتیکی جدایه‌های مذکور، آزمایش‌های تأییدی شامل بررسی مقاومت به اسید، مقاومت به شرایط شبیه‌سازی شده معده، مقاومت به نمک‌های صفراوی، فعالیت علیه باکتریهای بیماری­زا، حساسیت نسبت به برخی آنتی‌‌بیوتیک‌های رایج و فعالیت همولیتیکی جدایه‌ها انجام گرفت. بر اساس نتایج حاصل از BLAST، پنج جدایه Lactobacillus plantarum، دو جدایه به عنوانPediococcus ethanolidurans  و یک جدایه به عنوان Lactobacillus brevis شناسایی شدند. لاکتیک اسید باکتری‌های جدا شده در این مطالعه توانایی زندهمانی در pH 2/5، رشد در محیط حاوی 0/3 درصد نمک صفراوی، حساس به آنتیبیوتیکها و فاقد فعالیت همولیتیکی بودند به همین دلیل دارای خواص پروبیوتیکی هستند. همچنین روماند جدایه‌های این پژوهش در غلظتهای بالا توانایی مهار رشد و نیز قدرت کشندگی بر باکتریهای بیماریزا را داشتند. در نهایت جدایههای این پژوهش می‌توانند در آینده به عنوان سویه دارای پتانسیل پروبیوتیک به محصولات دیگر نیز افزوده شوند.
 
متن کامل [PDF 432 kb]   (221 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی
دریافت: 1399/9/9 | پذیرش: 1400/5/4 | انتشار: 1401/6/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.