دوره 18، شماره 115 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 115 صفحات 396-377 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Lavaf pour F, Shojaei Azad F, Sadeghi H, Siahvoshi S, Ezzatpanah H. Review of various aspects of disinfection in dairy farms. FSCT 2021; 18 (115) :377-396
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-47745-fa.html
لواف پور فرنوش، شجاعی آزاد فرزانه، صادقی هنگامه، سیاهوشی سمیه، عزت پناه حمید. مرور جنبه های مختلف ضدعفونی در دامداری های شیری. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (115) :377-396

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-47745-fa.html


1- شرکت پاکروپارت-تهران-ایران
2- گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهران ، hamid.ezzatpanah@globalharmonization.net
چکیده:   (1802 مشاهده)
چکیده
ضدعفونی نوک پستان دام از عملیات معمول و تعیین کننده­ی کنترل بیماری ورم پستان و حفظ کیفیت شیرخام محسوب می شود که به دو روش پیش و پس از دوشش انجام می گردد. برای پیشگیری از شیوع بیماری ورم پستان محیطی و مسری و همچنین کاهش بار میکروبی شیرخام از روش فروبردن یا افشاندن ماده ضدعفونی کننده استفاده می­شود. پژوهشگران بر این باورند که ضدعفونی پیش از دوشش، روشی کارآمد برای مقابله با ورم پستان محیطی و ضدعفونی پس از آن راه مناسبی برای مبارزه با ورم پستان مسری تحت بالینی است. ضدعفونی به روش فروبردن قبل از دوشش به طور موثری شمار باکتری­های شیر خام را کاهش می­دهد. اگرچه ضدعفونی نوک پستان پس از دوشش به طور قابل توجهی آلودگی­های میکروبی منتقل شده از لاینر و شست­وشو را کاهش می­دهد، موجب کاهش آلودگی انتقال یافته از دست دوشندگان، آب آبکشی و دستمال حوله­ای کاغذی نمی­شود. این ترکیبات در کشورهای عمده تولید کننده­ی شیر متفاوت است؛ مثلا در نیوزیلند حدود 70% این ترکیبات را یدوفور، 15% کلروهگزیدین و 15% دودسیل بنزن سولفونات تشکیل می­دهد. در این کشور از یدوفور تا غلظت 3/0% جهت ضدعفونی قبل و پس از دوشش استفاده می شود، اما حدود مجاز آن در انگلستان 25/0-1/0% است. براساس مقررات آمریکا، اسپانیا و کانادا از کلروهگزیدین می­توان در محدوده­ی 5/0-11/0% استفاده کرد و مقدار مصرف دودسیل بنزن سولفونات در دانمارک و آمریکا حداکثر 2% است. اگر چه مصرف هیپوکلریت به عنوان ضدعفونی کننده پیش و پس از دوشش در غلظت­ 4-1/0% مطالعه شده، اما  در انگلستان حداکثر مجاز آن 2/0 و در آمریکا و کانادا 3/0% است. معمولا کلروهگزیدین، دودسیل بنزن سولفات و ترکیبات آمونیوم چهارتایی پس از دوشش به کار می­روند. استفاده از باکتریوسین­ها در فرانسه رایج است و اخیرا آب الکترولیز شده­ی اندکی اسیدی نیز به عنوان ضدعفونی کننده­ی نوظهور عرضه شده است.
متن کامل [PDF 689 kb]   (1291 دریافت)    
نوع مقاله: مروری تحلیلی | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی
دریافت: 1399/8/28 | پذیرش: 1399/12/23 | انتشار: 1400/6/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.