دوره 19، شماره 123 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 123 صفحات 380-369 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران
2- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تکنولوژی های صنعتی، دانشگاه علوم مالزی (USM) ، amohammadi@usm.my
چکیده:   (1597 مشاهده)
هدف از انجام این تحقیق تهیه فیلم فعال بر پایه پلی اتیلن حاوی تیمول و لینالول  (2، 5/1، 1 ،0%) و استفاده از آن به عنوان پوشش در پنیر موزارلا بود. بدین منظور خواص مکانیکی و ممانعت کنندگی فیلم­های پلی اتیلنی حاوی تیمول و لینالول مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که استفاده از تیمول و لینالول تاثیر معنی­داری بر کاهش نفوذپذیری اکسیژن فیلم پلی­اتیلنی نداشت (05/0 p>). نفوذپذیری به بخارآب به طور معنی­داری(p<0.05) به وسیله افزودن لینالول و تیمول (2، 5/1 درصد) کاهش پیدا کرد. استحکام کششی و کشیدگی تا نقطه شکست در فیلم­های پلی­اتیلنی حاوی تیمول و لینالول در مقایسه با نمونه شاهد به طور معنی­داری کمتر بود(05/0 p<). نتایج نشان داد که پنیرهای موزارلا بسته بندی شده با فیلم­های پلی­اتیلن حاوی تیمول و لینالول بیشترین pH و کمترین اسیدیته را نسبت به نمونه کنترل داشت. نتایج تجزیه و تحلیل حسی نشان داد که پنیر پوشش داده شده با پلی­اتیلن متشکل از لینالول (5/1 درصد) و تیمول( 2 درصد) در مقایسه با سایر نمونه­ها بیشتر مورد توجه ارزیاب­ها قرار گرفت. براساس نتایج، از آنجایی که  فیلم­های پلی­اتیلنی حاوی تیمول و لینالول موجب بهبود خواص شیمیایی و حسی پنیر موزارلا شد. بنابراین فیلم­های تیمار شده با تیمول و لینالول می­توانند به عنوان بسته بندی فعال عمل کنند.
متن کامل [PDF 1164 kb]   (890 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی
دریافت: 1399/7/8 | پذیرش: 1400/6/23 | انتشار: 1401/2/14

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.