دوره 18، شماره 116 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 116 صفحات 80-67 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mousavian D, Mohammadi Nafchi A, Nouri L. Effect of active packaging based on polyethylene/propylene films containing thymol on the quality attributes and shelf life of season salad. FSCT 2021; 18 (116) :67-80
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-46413-fa.html
موسویان دینا سادات، محمدی نافچی عبدالرضا، نوری لیلا. اثر بسته بندی فعال بر مبنای فیلم‌های پلی‌اتیلنی/پروپیلنی حاوی تیمول بر ویژگی‌های کیفی و ماندگاری سالاد فصل. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (116) :67-80

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-46413-fa.html


1- دانشجوی دکتری، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران.
2- دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تکنولوژی های صنعتی، دانشگاه علوم مالزی (USM) ، amohammadi@usm.my
3- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران.
چکیده:   (2297 مشاهده)
سبزیجات عمر انباری پایینی دارند و از آنجا که به صورت تازه خوری مصرف می­شوند، استفاده از روش­های سالم و طبیعی برای افزایش ماندگاری آن ضروری است. پژوهش حاضر اثر بسته بندی فعال حاوی اسانس تیمول را  بر روی رنگ سنجی و pH، ارزیابی میکروبی مشتمل بر شمارش کل کپک و مخمر و خواص حسی در طول شش روز ماندگاری در دمای یخچال در مدت زمان نگهداری مورد تحقیق قرار می­دهد. بدین منظور سالاد فصل با فیلم­های پلی­پروپیلن اصلاح شده  و پلی­اتیلن با چگالی پایین   به مدت 1، 2 و 3 روز غوطه­ وری در تیمول بسته بندی شدند. نتایج نشان داد که سالادهای فصل بسته بندی شده با فیلم­های پلی­پروپیلن اصلاح شده و پلی­اتیلن با چگالی پایین غوطه­ ور شده در اسانس تیمول برای 3 روز بیشترین pH و کمترین شمارش کپک و مخمر را نسبت به نمونه کنترل و دیگر تیمارها داشت.  شمارش کپک و مخمر در نمونه­های بسته­بندی شده با پروپیلن اصلاح شده حاوی اسانس در مقایسه با پلی­اتیلن با چگالی پایین/اسانس تیمول به طور معنی­داری کمتر بود(05/0 p<). فاکتور­های  L*و a*- در طول زمان نگهداری کاهش پیدا کرد. شاخص­های L*و a*- سالاد فصل در فیلم­های پلی­پروپیلن اصلاح شده و پلی­اتیلن با چگالی پایین  غوطه ور شده برای 3 روز در مقایسه با نمونه شاهد و دیگر گروها کمتر بود. ارزیابی حسی نمونه­های سالاد فصل نشان داد غوطه­وری در اسانس تیمول موجب بهبود خواص حسی شده است (05/0 p<).
از آنجایی که پوشش­دهی فیلم­های پلی­پروپیلن اصلاح شده  و پلی­اتیلن با چگالی پایین  به ویژه فیلم پلی­پروپیلن اصلاح شده  سه روز غوطه­ ور شده در تیمول موجب بهبود رنگ، کاهش تعداد کپک و مخمر و افزایش عمر ماندگاری و بهبود خواص حسی سالاد فصل شد. بنابراین فیلم­های تیمار شده با اسانس تیمول می­توانند به عنوان بسته بندی فعال عمل کنند.
متن کامل [PDF 855 kb]   (1014 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی
دریافت: 1399/7/8 | پذیرش: 1400/2/25 | انتشار: 1400/7/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.