Golchehregan M, Farahmandfar R, Golchehregan M, karimi maleh H. Fabrication of novel sensor based on graphene-qouantum dot nanoparticles for Sunset yellow edible colorant analysis. FSCT 2021; 18 (113) :29-39
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-45459-fa.html
گلچهرگان مهدی، فرهمندفر رضا، شبانی نوش آبادی مهدی، کریمی مله حسن. طراحی سنسور نوین بر پایه نانوذره گرافن-کوانتوم دات برای آنالیز رنگ خوراکی سانست یلو. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (113) :29-39
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-45459-fa.html
1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
2- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری ، re1farahmand@gmail.com
3- گروه شیمی تجزیه، دانشکده شیمی، دانشگاه کاشان
4- گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی، دانشگاه صنعتی قوچان
چکیده: (2027 مشاهده)
در این تحقیق، طراحی سنسور الکتروشیمیایی بر پایه الکترود خمیرکربن اصلاحشده با نانومواد و مایع یونی مورد مطالعه قرار گرفت. سنسور اصلاحشده با نانوذرات گرافن-کوانتم دات و مایع یونی برای آنالیز سانستیلو مورد مطالعه قرار گرفت و برای این منظور، پارامترهای مختلفی از جمله نسبت مایع یونی، مقدار نانوذره گرافن-کوانتم دات و pH محیط مورد مطالعه قرار گرفت. مقدار بهینه نانوذره کانتوم دات 5 درصد و مایع یونی 10 درصد و pH 6 حاصل شد. بهترین عملکرد در سنسور خمیرکربن اصلاخ شده نانوذره گرافن-کانتوم دات و مایع یونی مشاهده شد. این سنسور در شرایط بهینه با دامنه خطی 3 نانومولار تا 150 میکرومولار و حد تشخیص 1 نانومولار توانست به خوبی برای تعیین مقدار سانست یلو استفاده شود. سنسور طراحیشده برای آنالیز رنگ مورد نظر در نمونههای آب میوه بکار گرفته شد و نتایج توانایی بالای آن برای آنالیز نمونههای حقیقی را نشان داد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
مهندسی صنایع غذایی دریافت: 1399/6/3 | پذیرش: 1399/11/18 | انتشار: 1400/4/10