دوره 18، شماره 116 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 116 صفحات 159-143 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان 38791- 45371، ایران ، aganjloo@znu.ac.ir
2- گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان 38791- 45371، ایران
چکیده:   (1767 مشاهده)
در پژوهش حاضر، در قدم اول تاثیر پوشش ژل آلوئه‌ورا (75 درصد حجمی/حجمی) حاوی غلظت‌های مختلف از روغن شاهدانه (1-5 درصد حجمی/حجمی) بر برخی از ویژگی‌های فیزیکی‌و‌شیمیایی گوجه‌فرنگی گیلاسی حین دوره نگهداری در دمای محیط بررسی گردید. نتایج به دست آمده حاکی از توانایی روغن شاهدانه جهت بهبود ویژگی‌های فیزیکی‌و‌شیمیایی گوجه‌فرنگی گیلاسی حین دوره نگهداری می‌باشد هرچند اختلاف معنی‌داری بین سطوح 3 و 5 درصد مشاهده نگردید (05/0p>). تغییر شیب در روند تغییرات شاخص رسیدگی برای نمونه پوشش‌دار شده با ژل آلوئه‌ورا 75 درصد در روز 12 و برای نمونه پوشش‌دار شده با ژل آلوئه‌ورا 75 درصد حاوی 3 درصد روغن شاهدانه در روز 16 رخ داد. با استفاده از یک سامانه پردازش تصویر نیز تغییرات نمونه‌های پوشش‌دار شده بر اساس خصیصه‌های رنگی و بافت حاصل از تصویر بررسی و به روش‌های مختلف درجه‌بندی شدند. نتایج حاکی از آن است که روش‌های تجزیه و تحلیل مولفه‌های اصلی و شبکه عصبی مصنوعی توانستد گوجه‌فرنگی گیلاسی را به دو درجه سالم و معیوب تقسیم نماید که روش شبکه عصبی مصنوعی با کمک خصیصه‌های بافتی نمونه‌ها را با صحت بالاتری درجه‌بندی نمود (41/97 درصد). روش انفیس نسبت به دو روش دیگر قدرت تشخیصی بالاتری داشت و توانست با صحت درجه‌بندی معادل 96/98 درصد نمونه‌ها را به سه درجه سالم، درجه دو و غیرقابل مصرف درجه‌بندی نماید.
متن کامل [PDF 2592 kb]   (809 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: مهندسی صنایع غذایی
دریافت: 1399/5/27 | پذیرش: 1400/2/5 | انتشار: 1400/7/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.