دوره 18، شماره 120 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 120 صفحات 50-39 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yeganeh S, Zargar M. Evaluation of antimicrobial and antioxidant effect of sodium caseinate edible coating enriched with rosemary essential oil (Rosmarinus officinalis) on the quality and shelf life of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) during refrigerated storage. FSCT. 2021; 18 (120) :39-50
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-44766-fa.html
یگانه سکینه، زرگر مرجان. بررسی اثر ضد‌میکروبی و آنتی‌اکسیدانی پوشش خوراکی کازئینات سدیم حاوی اسانس رزماری (Rosmarinus officinalis) بر کیفیت و ماندگاری قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) در مدت نگهداری دریخچال. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (120) :50-39

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-44766-fa.html


1- استاد گروه شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری ، skyeganeh@gmail.com،s.yeganeh@sanru.ac.ir
2- دانشجوی دکتری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان.
چکیده:   (348 مشاهده)
هدف از این مطالعه، بررسی اثرات پوشش خوراکی کازئینات­سدیم غنی شده با اسانس رزماری بر کیفیت و ماندگاری قزل­آلای رنگین­کمان در مدت 20 روز نگهداری دریخچال می­باشد. بدین­جهت، محلول­های کازئینات­سدیم (SC) به شکل 4 تیمار SC فاقد اسانس و SC با اسانس رزماری در سه غلظت (25/0%، 5/0% و 1% (حجمی/وزنی)) تهیه شده، به­عنوان پوشش بر روی ماهی قزل­آلا اعمال شدند و به­مدت 20 روز در یخچال نگهداری شده و هر 4 روز یکبار، آزمایشات شیمیایی (اندازه­گیری پی­اچ، بازهای ازته فرار، تیوباربیتوریک اسید و پراکسید)، میکروبی (شمارش باکتری­های کل و سرماگرا) بر روی آنها انجام شد. نتایج نشان داد که نمونه­های شاهد در حدود روز 12 از حد قابل­قبول مقادیر میکروبی، شیمیایی تجاوز کردند، در حالی­که نمونه­های تیمار حاوی 1% اسانس رزماری  پس از 16 روز از نظر بار میکروبی، از حد قابل قبول فراتر رفتند (p<0.05) و حتی پس از 20 روز از حد مجاز پراکسید و تیوباربیتوریک اسید تجاوز نکردند. این مطالعه نشان داد که پوشش کازئینات­سدیم دارای خاصیت سد­­کنندگی در برابر اکسیژن ­بوده و استفاده از اسانس رزماری در ترکیب پوشش کازئینات سدیم، باعث کاهش فساد اکسیداتیو، شیمیایی و میکروبی قزل­آلای رنگین­کمان می­شود.
متن کامل [PDF 972 kb]   (96 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي اصيل | موضوع مقاله: بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی
دریافت: 1399/5/6 | پذیرش: 1400/6/13 | انتشار: 1400/9/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.