دوره 19، شماره 126 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 126 صفحات 413-401 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- دانشیار، گروه فیزیولوژی و فناوری پس از برداشت، پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه گرمسیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رامسر، ایران
2- استادیار، گروه فیزیولوژی و فناوری پس از برداشت، پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه گرمسیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رامسر، ایران ، hashempour96@gmail.com
3- استادیار، گروه مدیریت تولید، پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه گرمسیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رامسر، ایران
4- گروه فیزیولوژی و فناوری پس از برداشت، پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه گرمسیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رامسر، ایران
چکیده:   (1410 مشاهده)
به منظور ارزیابی اثر اعمال روش‏های مختلف کوددهی باغ‌های کیوی‏ فروت (رقم هایوارد) بر ویژگی‌های کمی و کیفی میوه در زمان پس از برداشت، آزمایشی در قالب طرح بلوک‏های کامل تصادفی با هشت تیمار در چهار تکرار در پژوهشکده مرکبات و میوه‏های نیمه ‏گرمسیری طی سال‌های 96-1393 طراحی و اجرا گردید. تیمارهای کوددهی شامل پخش سطحی (شاهد)، کودآبیاری، چالکود، نواری، محلول‏پاشی، روش تلفیقی پخش سطحی + محلول‏پاشی، روش تلفیقی کودآبیاری + محلول‏پاشی و روش تلفیقی چالکود + محلول‏پاشی بودند. سپس در نیمه اول آبان ماه هر سال نمونه‌برداری از میوه‌های تاک‌های تیمار شده به منظور بررسی اثر روش‌های مختلف کوددهی روی صفات کمی و کیفی میوه در مرحله پس از برداشت طی سه سال انجام گرفت. میوه‌های کیوی برداشت شده تحت شرایط سردخانه با دمای 5/0درجه سانتی­گراد با رطوبت نسبی 90 درصد طی سه ماه نگهداری شدند. نتایج نشان داد که روش تغذیه‏ اثر معنی‌داری بر میزان کاهش وزن میوه طی انبارداری داشت. به طوری که میوه‌های تغذیه شده به روش نواری (08/6 درصد)، کودآبیاری (74/6 درصد) و تلفیق کودآبیاری و محلول‌پاشی (61/6 درصد) به ترتیب دارای کاهش وزن کمتری نسبت به شاهد بودند. مقادیر L* و کرومای گوشت میوه تحت تاثیر روش تغذیه‏ قرار گرفتند. علاوه بر این نتایج نشان داد میوه‌های شاهد کم‌ترین میزان ظرفیت آنتی‌اکسیدانی را داشتند، در حالی که میوه‌های تغذیه‏ شده به روش نواری دارای بیشترین ظرفیت آنتی‌اکسیدانی طی انبارداری داشتند. بررسی صفات حسی میوه‌ها نشان داد که میزان عطر، طعم، بدطعمی، شیرینی، ترشی و پذیرش کلی در میوه‌های تیمار شده با روش تلفیقی پخش سطحی و محلول‌پاشی مطلوب‌ترین امتیازات را حاصل نمودند.
متن کامل [PDF 442 kb]   (593 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1399/3/25 | پذیرش: 1401/4/9 | انتشار: 1401/5/25

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.