دوره 17، شماره 109 - ( 1399 )                   جلد 17 شماره 109 صفحات 8-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahmati-Joneidabad M, Alizadeh behbahani B. Investigation of the antifungal effect of Myrtus communis essential oil on Penicillium digitatum and Penicillium italicum (the green and blue fungi of orange). FSCT 2021; 17 (109) :1-8
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-43589-fa.html
رحمتی جنیدآباد مصطفی، علیزاده بهبهانی بهروز. بررسی اثر ضدقارچی اسانس مورت (Myrtus communis)بر پنی‌سیلیوم دیجیتاتوم و پنی‌سیلیوم ایتالیکوم (کپک‌های سبز و آبی میوه پرتقال). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1399; 17 (109) :1-8

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-43589-fa.html


1- 1- استادیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران ، mr.joneid@gmail.com
2- استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
چکیده:   (3018 مشاهده)
قارچ کش­های شیمیایی زیادی برای کنترل عفونت­های قارچی استفاده می­شوند. با این وجود، تعدادی از این قارچ کش­ها برای سلامتی انسان مضر هستند. امروزه، استفاده از مواد طبیعی مانند اسانس­های روغنی و عصاره­های گیاهی با کمترین عوارض جانبی مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است. مورت سبز (Hyssopus officinalis L)، متعلق به خانواده Lamiaceae است که به طور وسیعی در ایران رشد می­کند. هدف از این مطالعه، بررسی فعالیت اسانس مورت سبز برای کنترل سویه­های قارچی پنی­سیلیوم دیجیتاتوم و پنی­سیلیوم ایتالیکوم در شرایط آزمایشگاهی بود. ارزیابی فعالیت ضدقارچی اسانس مورت سبز به روش­های کربی-بوئر، چاهک آگار، رقت لوله­ای (ماکرودایلوشن براث) و حداقل غلظت کشندگی بررسی شد. نتایج نشان داد که قطر هاله عدم رشد (روش کربی-بوئر) برای سویه­های قارچی پنی­سیلیوم دیجیتاتوم و پنی­سیلیوم ایتالیکوم به ترتیب 60/10 و 70/9 میلی­متر بود. قطر هاله عدم رشد (روش چاهک آگار) برای سویه­های قارچی پنی­سیلیوم دیجیتاتوم و پنی­سیلیوم ایتالیکوم به ترتیب 30/12 و 50/10 میلی­متر بود. حداقل غلظت مهارکنندگی برای سویه­های قارچی پنی­سیلیوم دیجیتاتوم و پنی­سیلیوم ایتالیکوم به ترتیب 64 و 128 میلی­گرم بر میلی­لیتر بود. حداقل غلظت کشندگی اسانس مورت سبز نیز به ترتیب 512 و 512 میلی­گرم بر میلی­لیتر بود.
متن کامل [PDF 506 kb]   (1262 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: مهندسی صنایع غذایی
دریافت: 1399/3/22 | پذیرش: 1399/6/1 | انتشار: 1399/12/19

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.