Rahmati-Joneidabad M, Alizadeh behbahani B. Investigation of the antifungal effect of Myrtus communis essential oil on Penicillium digitatum and Penicillium italicum (the green and blue fungi of orange). FSCT 2021; 17 (109) :1-8
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-43589-fa.html
رحمتی جنیدآباد مصطفی، علیزاده بهبهانی بهروز. بررسی اثر ضدقارچی اسانس مورت (Myrtus communis)بر پنیسیلیوم دیجیتاتوم و پنیسیلیوم ایتالیکوم (کپکهای سبز و آبی میوه پرتقال). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1399; 17 (109) :1-8
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-43589-fa.html
1- 1- استادیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران ، mr.joneid@gmail.com
2- استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
چکیده: (3018 مشاهده)
قارچ کشهای شیمیایی زیادی برای کنترل عفونتهای قارچی استفاده میشوند. با این وجود، تعدادی از این قارچ کشها برای سلامتی انسان مضر هستند. امروزه، استفاده از مواد طبیعی مانند اسانسهای روغنی و عصارههای گیاهی با کمترین عوارض جانبی مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است. مورت سبز (Hyssopus officinalis L)، متعلق به خانواده Lamiaceae است که به طور وسیعی در ایران رشد میکند. هدف از این مطالعه، بررسی فعالیت اسانس مورت سبز برای کنترل سویههای قارچی پنیسیلیوم دیجیتاتوم و پنیسیلیوم ایتالیکوم در شرایط آزمایشگاهی بود. ارزیابی فعالیت ضدقارچی اسانس مورت سبز به روشهای کربی-بوئر، چاهک آگار، رقت لولهای (ماکرودایلوشن براث) و حداقل غلظت کشندگی بررسی شد. نتایج نشان داد که قطر هاله عدم رشد (روش کربی-بوئر) برای سویههای قارچی پنیسیلیوم دیجیتاتوم و پنیسیلیوم ایتالیکوم به ترتیب 60/10 و 70/9 میلیمتر بود. قطر هاله عدم رشد (روش چاهک آگار) برای سویههای قارچی پنیسیلیوم دیجیتاتوم و پنیسیلیوم ایتالیکوم به ترتیب 30/12 و 50/10 میلیمتر بود. حداقل غلظت مهارکنندگی برای سویههای قارچی پنیسیلیوم دیجیتاتوم و پنیسیلیوم ایتالیکوم به ترتیب 64 و 128 میلیگرم بر میلیلیتر بود. حداقل غلظت کشندگی اسانس مورت سبز نیز به ترتیب 512 و 512 میلیگرم بر میلیلیتر بود.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
مهندسی صنایع غذایی دریافت: 1399/3/22 | پذیرش: 1399/6/1 | انتشار: 1399/12/19