دوره 17، شماره 106 - ( 1399 )                   جلد 17 شماره 106 صفحات 21-13 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- گروه کشاورزی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران
2- گروه کشاورزی، واحد سوادکوهف دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران ، dkhademi@gmail.com
چکیده:   (1737 مشاهده)
تشکیل چندسازه­های نانو در لفاف­های زیست­بسپاری می­تواند امکان جدیدی را نه­تنها برای بهبود خواص بلکه برای کاهش قیمت این محصولات فراهم کند. هم­چنین چندسازه­های نانو، کارایی مواد ضدباکتریایی طبیعی محتوی را افزایش می­دهند. به­منظور بررسی اثرات پاداکسندگی و ضدمیکروبی عصاره علف لیمو و میزان نانورس بر کارایی پوشش چندسازه­ای آلژینات – نانورس فیله مرغ طی دوره نگهداری در شرایط سرد، آزمایشی در قالب یک طرح کاملا تصادفی با 6 تیمار شامل پوشش نانو چندسازه­ای آلژینات (2 %) – نانورس (1/5 و 3 %)، بدون و با سطوح 1/5 و 3 % عصاره الکلی علف لیمو و 3 تکرار در هر تیمار به مدت 9 روز اجرا شد. نتایج نشان داد؛ سهم نانورس در ساختار پوشش نانو چندسازه­ای بر عملکرد آن مؤثر بود. غنی­سازی پوشش نانوچندسازه­ای آلژینات – نانورس با عصاره علف لیمو بر کارایی آن افزود. به­کارگیری 3 % عصاره علف لیمو در پوشش­های چندسازه­ای به­خصوص هنگام استفاده از 3 % نانورس، به­طور معنی­داری (0/05>p) موجب کاهش شمار باکتتری­های سرمادوست، شاخص اسیدتیوباربیتوریک، اسیدهای چرب آزاد و مجموع ترکیبات ازته فرار و افزایش ظرفیت نگهداری آب فیله­های مرغ طی دوره نگهداری در شرایط سرد شد. سهم نانورس در پوشش چندسازه­ای فاقد عصاره، تأثیر معنی داری بر تعداد باکتری­های سرمادوست در پایان دوره نگهداری نداشت. به­طور کلی می­توان گفت کارایی پوشش نانو چندسازه­ای آلژینات – نانورس در افزایش ماندگاری فیله مرغ در شرایط سرد به سهم مناسب نانورس و غنی­سازی با غلظت مناسب عصاره علف لیمو وابسته است.
متن کامل [PDF 354 kb]   (1241 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی
دریافت: 1399/2/16 | پذیرش: 1399/5/11 | انتشار: 1399/9/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.