Mardani Kiasari M, khademi shurmasti D. Effect of lemon grass (Cymbopogon citratus) extract and nanoclay in nanocomposite coating on the physicochemical and microbial properties of chicken fillets during refrigerated storage. FSCT 2020; 17 (106) :13-21
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-42639-fa.html
مردانی کیاسیری مهدیه، خادمی شورمستی داریوش. تأثیر عصاره علف لیمو (Cymbopogon citratus) و نانورس در پوشش نانو چندسازهای بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و میکروبی فیله مرغ طی دوره نگهداری در شرایط شرد. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1399; 17 (106) :13-21
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-42639-fa.html
1- گروه کشاورزی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران
2- گروه کشاورزی، واحد سوادکوهف دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران ، dkhademi@gmail.com
چکیده: (2068 مشاهده)
تشکیل چندسازههای نانو در لفافهای زیستبسپاری میتواند امکان جدیدی را نهتنها برای بهبود خواص بلکه برای کاهش قیمت این محصولات فراهم کند. همچنین چندسازههای نانو، کارایی مواد ضدباکتریایی طبیعی محتوی را افزایش میدهند. بهمنظور بررسی اثرات پاداکسندگی و ضدمیکروبی عصاره علف لیمو و میزان نانورس بر کارایی پوشش چندسازهای آلژینات – نانورس فیله مرغ طی دوره نگهداری در شرایط سرد، آزمایشی در قالب یک طرح کاملا تصادفی با 6 تیمار شامل پوشش نانو چندسازهای آلژینات (2 %) – نانورس (1/5 و 3 %)، بدون و با سطوح 1/5 و 3 % عصاره الکلی علف لیمو و 3 تکرار در هر تیمار به مدت 9 روز اجرا شد. نتایج نشان داد؛ سهم نانورس در ساختار پوشش نانو چندسازهای بر عملکرد آن مؤثر بود. غنیسازی پوشش نانوچندسازهای آلژینات – نانورس با عصاره علف لیمو بر کارایی آن افزود. بهکارگیری 3 % عصاره علف لیمو در پوششهای چندسازهای بهخصوص هنگام استفاده از 3 % نانورس، بهطور معنیداری (0/05>p) موجب کاهش شمار باکتتریهای سرمادوست، شاخص اسیدتیوباربیتوریک، اسیدهای چرب آزاد و مجموع ترکیبات ازته فرار و افزایش ظرفیت نگهداری آب فیلههای مرغ طی دوره نگهداری در شرایط سرد شد. سهم نانورس در پوشش چندسازهای فاقد عصاره، تأثیر معنی داری بر تعداد باکتریهای سرمادوست در پایان دوره نگهداری نداشت. بهطور کلی میتوان گفت کارایی پوشش نانو چندسازهای آلژینات – نانورس در افزایش ماندگاری فیله مرغ در شرایط سرد به سهم مناسب نانورس و غنیسازی با غلظت مناسب عصاره علف لیمو وابسته است.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی دریافت: 1399/2/16 | پذیرش: 1399/5/11 | انتشار: 1399/9/10