Azizkhani M, Tooryan F, shohreh P, Partovi R, Shahavi M. Evaluating the effect of Nanoemulsion of Artemisia dracunculus Essential Oil on Expression of virulence genes in enterohemorrhagic Escherichia coli. FSCT 2020; 17 (106) :121-132
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-42508-fa.html
عزیزخانی مریم، توریان فهیمه، شهره پولین، پرتوی راضیه، شاهوی محمدحسن. بررسی تاثیر نانوامولسیون اسانس ترخون بر بیان ژن های حدت اشرشیاکلی انتروهموراژیک. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1399; 17 (106) :121-132
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-42508-fa.html
1- دانشگاه تخصصی فن آوری های نوین آمل ، azizkhani.maryam@gmail.com
2- دانشگاه تخصصی فن آوری های نوین آمل
3- گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تخصصی فن آوریهای نوین آمل
4- دانشگاه تخصصی فن آوریهای نوین آمل
چکیده: (2154 مشاهده)
اشرشیاکلی O157:H7 انتروهموراژیک از مهمترین و شایع ترین پاتوژنهای غذایی در سراسر دنیاست که در حال کسب مقاومت در برابر برخی ترکیبات ضدمیکربی سنتزی رایج میباشد. هدف از این پژوهش تعیین حداقل غلظت مهار کنندگی (MIC) و حداقل غلظت باکتریکشی (MBC)نانو امولسیون اسانس ترخون (Artemisia dracunculus) برای سویه انتروهموراژیک اشرشیاکلی و سپس تاثیر غلظتهای تحت MIC آن بر نرخ رشد و بیان ژنهای حدت stx1) و (stx2 بود. نانوامولسیون اسانس ترخون به روش فراصوت تهیه و اندازه قطرات و پتانسیل زتای آن تعیین شد. MIC و MBC اسانس و نانوامولسیون با استفاده از روش میکرودایلوشن براث تعیین شد. میزان رشد و بیان ژنهای stx1A و stx2A در اشرشیاکلی پس از تیمار با غلظتهای مختلف تحت MIC بررسی شد. استراگول به عنوان اصلی ترین ماده تشکیل دهنده اسانس شناسایی شد. قطر ذرات نانوامولسیون به طور متوسط 50 نانومتر و پتانسیل زتا 30- میلی ولت بود. مقادیر MIC اسانس و نانوامولسیون، به ترتیب، 11/0± 58/0 و 07/0± 33/0میلیگرم در میلی لیتر و MBC معادل، به ترتیب، 20/0± 65/0 و 15/0± 38/0میلیگرم در میلی لیتر به دست آمد. نانوامولسیون نسبت به اسانس خالص دارای اثر مهارکنندگی بیشتری در برابر رشد باکتری بود. در پایان دوره 72 ساعته، تیمار با نانوامولسیون در غلظت 75 درصد MIC منجر به کاهش نسخه برداری از stx1A و stx2A به ترتیب برابر 75/3 و 10/4 برابر گردید در حالی که در غلظت 75 درصد MIC اسانس، میزان نسخه برداری از stx1 و stx2 در مقایسه با شاهد به ترتیب 91/1 و 02/2 برابر کاهش یافت. بیشتر بودن فعالیت مهارکنندگی نانوامولسیون اسانس ترخون در مقایسه با اسانس خالص در برابر رشد و تولید شیگاتوکسین اشرشیاکلی پتانسیل آن را برای کاربرد به عنوان نگهدارنده خوراکی طبیعی و نیز راه حلی جهت مشکل جهانی ظهور میکربهای مقاوم به آنتی بیوتیک نشان میدهد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
فناوری نانو در صنایع غذایی(نانو فرآوری،نانوکپسولاسیون،نانوامولسیون و...) دریافت: 1399/2/10 | پذیرش: 1399/4/28 | انتشار: 1399/9/10