دوره 18، شماره 118 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 118 صفحات 93-105 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان. ، kashiri.m@gmail.com
2- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان.
چکیده:   (325 مشاهده)
افزایش آگاهی مصرف کنندگان و از طرفی مشکلات زیست محیطی ناشی از مصرف پلاستیک سبب گسترش فناوری­های جدید با هدف بهبود خواص فیزیکی و مکانیکی فیلم­های زیستی نظیر تولید فیلم­های امولســیونی گردیده است. پودر نرم گندم محصولی حاصل از طبقه­بندی آرد تحت سیستم پنوماتیکمی­باشد . هدف از این پژوهش تولید فیلم امولسیونی بر پایه پودر نرم گندم، به‌عنوان ماده اولیه جدید و ارزان قیمت و بررسی اثر دو نوع لیپید (اسید اولئیک و موم زنبورعسل) در غلظت­های مختلف (5، 10 و 15 درصد) بر ویژگی­های فیزیکی و مکانیکی فیلم­های امولسیونی بود. نتایج این تحقیق نشان داد که با افزایش غلظت لیپید، ضخامت، کدورت و استحکام کششی افزایش هم­چنین رطوبت، کشش‌پذیری و حلالیت در برابر آب نسبت به فیلم شاهد کاهش یافت. مقایسه تاثیر غلظت دو نوع لیپید نشان داد که افزایش غلظت موم زنبورعسل در مقایسه با اسید اولئیک تاثیر بیشتری بر افزایش کدورت فیلم امولسیون داشت. نفوذ­پذیری نسبت به بخار آب فیلم امولسیونی حاوی 5 درصد اسید اولئیک (gm-1s-1Pa-110-10×82/1) در مقایسه با فیلم حاوی موم زنبورعسل در غلظت مشابه (gm-1s-1Pa-110-10×30/2) کم­تر بود. هم­چنین تصاویر میکروسکوپ الکترونی نشان داد سطح فیلم حاوی اسید اولئیک 10 درصد، در مقایسه با نمونه شاهد سطحی صاف­تر و یکنواخت با منافذ کوچک­تر بود که تایید کننده نتایج نفوذپذیری نسبت بخار آب بود. نتایج این تحقیق بیانگر قابلیت خوب پودر نرم گندم در تهیه فیلم امولسیونی حاوی لیپید اسید اولئیک و موم زنبور عسل جهت استفاده در بسته بندی مواد غذایی بود.
متن کامل [PDF 987 kb]   (71 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي اصيل | موضوع مقاله: بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی
دریافت: 1398/12/22 | پذیرش: 1400/4/20 | انتشار: 1400/9/14