Yaghobifar S, rabiei V, Razavi F, Javadi D, Hassani A. Investigation of phytochemical compounds and antioxidant capacity of 11 cultivars and genotypes of hazelnut fruit in Rudsar Eshkevarat region. FSCT 2020; 17 (103) :151-165
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-40546-fa.html
یعقوبی فر شبنم، ربیعی ولی، رضوی فرهنگ، جوادی داود، حسنی اکبر. بررسی ترکیبات فیتوشیمیایی و ظرفیت آنتی اکسیدانی 11 رقم و ژنوتیپ میوه فندق در منطقه اشکورات رودسر. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1399; 17 (103) :151-165
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-40546-fa.html
1- دانشجوی سابق کارشناسی ارشد،گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان
2- دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان ، rabiei@znu.ac.ir
3- استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان
4- عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان
5- استادیارگروه خاکشناسی،دانشکده کشاورزی،دانشگاه زنجان
چکیده: (2250 مشاهده)
فندق به عنوان یکی از مهمترین میوههای خشکباری حاوی مجموعه با ارزشی از آنتی اکسیدانها و مواد مغذی است. کیفیت مغز فندق به شدت تحت تأثیر ترکیبات آن قرار دارد. ظرفیت آنتیاکسیدانی و ترکیبات بیوشیمیایی مغز فندق بیشتر به رقم، شرایط اقلیمی و اثر متقابل شرایط آب و هوایی و ژنوتیپ بستگی دارد. مطالعه حاضر، به منظور بررسی خصوصیات کیفی از جمله میزان ویتامین ث، فعالیت آنتی اکسیدانی، فنل کل، فلاونوئید کل و عناصر معدنی در 11 رقم و ژنوتیپ شامل هفت رقم وارداتی به نامهای روند دوپیمونت، نگرت، سگورب، سیوری، مورفینسکی، فرتیل دکوتارد، سوچی، و چهار ژنوتیپ بومی به نامهای اشکور1، اشکور2، اشکور3 و اشکور4 در منطقه اشکورات رودسر در سال 1396 انجام شد. نتایج تجزیه واریانس دادهها نشان داد در کلیه صفات مورد مطالعه در بین ارقام و ژنوتیپهای فندق اختلاف معنیداری (P≤0. 01) وجود دارد که این امر نشان دهنده تنوع ژنتیکی بالا در بین ارقام و ژنوتیپهای مورد مطالعه است. تجزیه همبستگی صفات نشان دهنده وجود ارتباط مثبت و منفی معنیداری در برخی از صفات مهم بود. با توجه به دندروگرام حاصل از تجزیه خوشهای به روش "وارد"، در فاصله اقلیدسی 27، ارقام و ژنوتیپهای فندق در چهار خوشه اصلی دسته بندی شدند.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
خشکبار،آجیل و مغز ها،میوه های خشک دریافت: 1398/11/19 | پذیرش: 1399/3/17 | انتشار: 1399/6/10