Hanachi P, Salehizadeh S, Ramezani R, Zarringhalami R. Comparison of antioxidant and anti-bacterial activities of Ocimum basilicum and Impatiens walleriana and their anticancer properties on SKOV-3 cancer cell line. FSCT 2020; 17 (106) :95-107
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-40209-fa.html
حناچی پریچهر، صالحی زاده شقایق، رمضانی ریحانه، زرین قلمی روشنک. مقایسه میزان فعالیت آنتی اکسیدانی در دو گیاه ریحان (Ocimum basilicum)و گل حنا (Impatiens walleriana) و بررسی خواص ضد میکروبی و ضد سرطانی آنها بر روی سرطان تخمدان. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1399; 17 (106) :95-107
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-40209-fa.html
1- گروه بیوتکنولوژی ،بخش بیوشیمی، دانشکده علوم زیستی ، دانشگاه الزهرا ، تهران ، ایران ، p.hanachi@alzahra.ac.ir
2- گروه بیوتکنولوژی ،بخش بیوشیمی، دانشکده علوم زیستی ، دانشگاه الزهرا ، تهران ، ایران
3- گروه پژوهشی بیومدیکال ، بخش پژوهشکده زنان ، دانشگاه الزهرا ، تهران ، ایران
چکیده: (2132 مشاهده)
سرطان تخمدان یکی از کشنده ترین سرطان ها در خانم ها محسوب می شود و باعث ایجاد سلول های غیرطبیعی سرطانی میشود که این سلول ها توانایی گسترش و حمله به سایر قسمت های بدن را دارا میباشد. متابولیت های ثانویه از لحاظ ساختاری و شیمیایی بسیار متنوع می باشند و نقش مهمی در درمان انواع سرطان ایفا می کنند. در این مطالعه عصاره دو گیاه تحت تأثیر سه حلال ( آب ، اتانول 80 % و متانول 80 % ) روش عصاره گیری خیساندن گرفته شد و با استفاده از روش فولین سیوکالتو ، میزان ترکیبات فنلی و با روش های DPPH (دی فنیل پیکریل هیدرازیل) و FRAP ( توانایی احیای آهن ) فعالیت آنتی اکسیدانی دو گیاه سنجیده شد. سپس از بین حلال ها، حلال آب که دارای بیشترین خاصیت آنتی اکسیدانی بود جهت بررسی خواص ضد سرطانی بر روی سلول های سرطان تخمدان انتخاب گردید که کشنده ترین عصاره مربوط به عصاره آبی گیاه ریحان در 72 ساعت با میزان IC50 برابر با 001/0 ± 105/1 میلی گرم بر میلی لیتر بوده است. میزان ترکیبات فنلی در دو گیاه تحت تأثیر حلال متانول 80 % بیشترین میزان بود و بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی نیز در دو گیاه در حلال آب مشاهده شد . در بررسی خاصیت ضد میکروبی به روش انتشار دیسکی ، این خاصیت فقط در عصاره های اتانولی دو گیاه دیده شد. در سنجش MIC (Minimum Inhibitory Concentration) و(Minimum Bactericidal Concentration) MBC عصاره های اتانولی و متانولی گیاه ریحان و در گل حنا در عصاره های آبی و اتانولی دارای بیشترین اثر بازدارندگی و همچنین کشندگی بودند.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
کنترل کیفیت مواد غذایی دریافت: 1398/11/7 | پذیرش: 1399/5/11 | انتشار: 1399/9/10