دوره 17، شماره 99 - ( 1399 )                   جلد 17 شماره 99 صفحات 187-177 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- استادیار، گروه شیمی مواد غذایی، مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران ، abdollahim1344@gmail.com
2- دانشیار، گروه نانوفناوری مواد غذایی، مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران
چکیده:   (3336 مشاهده)
در این پژوهش بهینه یابی فرایند استخراج عصاره گل بابونه آلمانی با تکنیک دی اکسید کربن فوق بحرانی در سطوح مختلف متغیرهای فرایندی با استفاده از روش سطح پاسخ بر مبنای طرح مرکب مرکزی انجام شد. از این رو اثرات متغیرهای فشار (240-80 بار)، دما (55-35 درجه سانتیگراد) و زمان دینامیک استخراج (150-30 دقیقه) بر بازده استخراج و محتوای جزء بیسابولول اکسید A در عصاره بدست آمده مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد که فشار، زمان دینامیک استخراج و دما به ترتیب دارای بیشترین اثر معنی داری (p < 0.05) بر بازده استخراج بودند. همچنین اثر خطی دما و اثرات درجه دوم زمان دینامیک استخراج، دما و فشار بر محتوای اکسید بیسابولول A معنی دار بودند (p < 0.05). مطابق نتایج بهینه یابی بیشترین مقدار بازده استخراج (29/1 درصد) و محتوای اکسید بیسابولول A (12/47 درصد) برای فشار، دما و زمان دینامیک استخراج به ترتیب 240 بار، C 7/49 و 4/66 دقیقه بدست آمد.
متن کامل [PDF 920 kb]   (1988 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: آمار،مدل سازی و سطح پاسخ در صنایع غذایی
دریافت: 1398/10/25 | پذیرش: 1398/11/26 | انتشار: 1399/2/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.