دوره 17، شماره 105 - ( 1399 )                   جلد 17 شماره 105 صفحات 30-15 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

pirnia M, tabatabaee yazdi F, Mortazavi S A, mohebbi M. Comparison and survey of chemical composition and antimicrobial effects Hyssopus officinalis and Frankincense (Boswellia carteri) oils against some of food infectious and spoiling microorganisms In Vitro. FSCT 2020; 17 (105) :15-30
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-39695-fa.html
پیرنیا مطهره، طباطبایی یزدی فریده، مرتضوی سیدعلی، محبی محبت. مقایسه و بررسی ترکیب شیمیایی و اثرات ضدمیکروبی اسانس زوفا (Hyssopus officinalis) و اسانس کندر (Boswellia carteri) علیه تعدادی از میکروارگانیسم‌های شاخص عفونت و مسمومیت غذایی در شرایط آزمایشگاهی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1399; 17 (105) :15-30

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-39695-fa.html


1- دانشجوی دکتری میکروبیولوژی مواد غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
2- هیئت علمی
3- استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد ، morteza@um.ac.ir
4- استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده:   (1549 مشاهده)
زوفا (Hyssopus officinalis) و کندر (Boswellia carteri) به­عنوان دوگیاه دارویی ارزشمند، در طب دارویی سنتی کاربرد فراوانی دارند. با توجه به افزایش مقاومت میکروارگانیسم­های بیماری­زا به آنتی­بیوتیک­ها و افزایش هزینه­های درمان، توجه به ترکیبات با منشا طبیعی توسعه یافته است. در این مطالعه، اسانس زوفا و کندر به صورت جداگانه به روش تقطیر با آب استخراج گردیدند. اجزای تشکیل دهنده اسانس به وسیله GC/MS شناسایی شدند. تعیین قطر هاله عدم رشد و حداقل غلظت بازدارندگی رشد به ترتیب با روش­های انتشار دیسک در آگار و رقت­سازی در مایع انجام شد. جهت تشخیص حداقل غلظت کشندگی، از خانه­هایی که فاقد تغییر رنگ بودند، استفاده شد. در این مطالعه، به ترتیب 24 و 22 ترکیب در اسانس زوفا و کندر شناسایی شد. ترکیب عمده اسانس زوفا را، cis-3-pinanone (2/28%) تشکیل می­داد. و عمده­ترین ترکیب اسانس کندر –pineneα (22%) بود. هر دو اسانس زوفا و کندر دارای بالاترین تاثیر علیه باکتری­های استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس بودند، و کمترین میزان قطر هاله عدم رشد مربوط به باکتری­های گرم منفی اشرشیاکلی و سودوموناس ائروژینوزا بود. از سویی در این تحقیق مشخص شد که مخمر کاندیدا آلبیکنس حساس­تر از کپک آسپرژیلوس نیجر در برابر هر دو اسانس بود (p<0.05). نتایج نشان داد که گیاهان از نظر فرآورده­های ثانویه مثل ترپنوئیدها، آلکالوئیدها و فلاوونوئیدها بسیار غنی هستند که بیشتر آنها دارای اثرات ضدمیکروبی می­باشند.
متن کامل [PDF 753 kb]   (864 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1398/10/16 | پذیرش: 1399/4/1 | انتشار: 1399/8/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.