دوره 17، شماره 108 - ( 1399 )                   جلد 17 شماره 108 صفحات 111-99 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

maddah N, mostaghim T, haririan E. Investigate the effects Antimicrobial Packaging film Based on lightweight PE Contains nisiN and limonene microcapsules On the shelf life of process cheese. FSCT 2021; 17 (108) :99-111
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-37929-fa.html
مداح نیر، مستقیم تکتم، حریریان اسماعیل. بررسی اثرات فیلم بسته‌بندی ضدمیکروبی بر پایه پلی‌اتیلن سبک حاوی میکروکپسول های نایسین و لیمونن برروی زمان ماندگاری پنیر پروسس. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1399; 17 (108) :99-111

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-37929-fa.html


1- واحد شهرقدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- گروه علوم‌ و ‌صنایع ‌غذایی، واحد شهرقدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، Toktammostaghim@yahoo.com
3- گروه داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران، ایران
چکیده:   (1339 مشاهده)
هدف از این تحقیق استفاده از خصوصیات فیلم ضدمیکروبی پلی­اتیلنی تهیه­شده حاوی میکروکپسول­های نایسین و لیمونن در بسته­بندی پنیرپروسس بود. در این تحقیق میکروکپسول­های دارای نایسین(IU/mg5/0، 1، 5/1، 2 و 5/2) و لیمونن (5، 7، 10، 14، 21 و 28 میکرولیتر بر میلی­گرم) با روش ژلاسیون تهیه شدند. پس از بهینه­سازی ، میکروکپسول­های نایسین و لیمونن در فرمولاسیون فیلم بر پایه پوشش پلی­اتیلنی استفاده شدند. پس از بسته­بندی پنیرپروسس در این فیلم که حاوی میکروکپسول­های اپتیمم شده حاوی غلظت­های (1، 5/1 و 2 میکرولیتر بر میلی­گرم نایسین و 5، 7 و 10 میکرولیتر بر میلی­گرم لیمونن)، جمعیت میکروبی کل، کپک و مخمر، استافیلوکوکوس کواگولاز مثبت، اشرشیاکلی در روز های اول تولید، بیستم، چهلم و شصتم نگهداری بررسی شدند.     
 نتایج آزمایش با روش آنالیز واریانس دوطرفه و آزمون دانکن در سطح معنی­داری 05/0 درصد آنالیز شدند. در طی شصت روز نگهداری میزان شاخص­های میکروبی کل، کپک و مخمر، استافیلوکوکوس­کواگولازمثبت و اشرشیاکلی با کاهش معنی­داری مواجه بود(p≤0.05).
 نتایج نشان داد که تیمار فیلم بسته­بندی حاوی نایسین با غلظت  IU/mg2 و لیمونن با غلظت 10 میکرولیتر بر میلی­گرم در طی دوره نگهداری منجر به حفظ کیفیت بالاتری در تیمارهای پنیر پروسس گردید و به عنوان تیمار بهینه انتخاب شدند.
متن کامل [PDF 879 kb]   (732 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: فرمولاسیون مواد غذایی
دریافت: 1398/8/9 | پذیرش: 1399/1/23 | انتشار: 1399/11/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.