دوره 16، شماره 92 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 92 صفحات 141-129 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی، دانشگاه شهید باهنر کرمان
2- بخش علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان
3- گروه بیوشیمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان
4- مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی، دانشگاه شهید باهنر کرمان ، afsahi@uk.ac.ir
چکیده:   (2274 مشاهده)
در این تحقیق اثر دمای هوای ورودی و نیز اثر دبی شیر ورودی بر خصوصیات فیزیکی پودر به‌دست آمده از خشک‌کن بستر فورانی بررسی شد. نمونه‌های شیر در سه سطح دمای هوای ورودی (80، 100 و 120 درجه سلسیوس) و سه سطح دبی شیر ورودی (333/1، 500/2 و 556/3 میلی‌لیتر بر دقیقه) در سامانه بستر فورانی خشک شدند. اثر این عوامل بر خصوصیات فیزیکی (چگالی توده، چگالی ضربه، جریان‌پذیری، رنگ و میزان رطوبت) آنها مورد ارزیابی قرار گرفت. با استفاده از روش سطح پاسخ میزان تاثیرگذاری عامل‌های ذکر شده بر خصوصیات فیزیکی پودر شیر مشخص و مدل‌سازی شد. مقادیر بهینه دمای هوای ورودی و دبی خوراک ورودی به ترتیب معادل 82/93 درجه سلسیوس و 333/1 میلی‌لیتر/دقیقه به‌دست آمد. در شرایط بهینه، مقادیر مطلوب هر یک از خصوصیات فیزیکی پیش‌بینی گردید و با داده‌های تجربی به‌دست آمده در شرایط بهینه ارزیابی شد.
متن کامل [PDF 837 kb]   (815 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: خشک کردن، سرخ کردن، انجماد، آبگیری اسمزی
دریافت: 1398/7/28 | پذیرش: 1398/10/8 | انتشار: 1398/6/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.