دوره 13، شماره 54 - ( 1395 )                   جلد 13 شماره 54 صفحات 50-35 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tabataba i Yazdi F, Moradi S, Ali zadeh Behbahani B, Vasi i A R, Mortazavi S A. Isolation and indentification of Trichosporon asahii from Kimchi and medium optimization in submerge fermentation. FSCT 2015; 13 (54) :35-50
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-369-fa.html
طباطبایی یزدی فریده، مرادی سمیرا، علیزاده بهبهانی بهروز، وسیعی علیرضا، مرتضوی سید علی. جداسازی و شناسایی مخمر تریکوسپورون آساهی تولید کننده آنزیم لیپاز از کیمچی و بهینه سازی پارامترهای موثر بر تخمیر و تولید لیپاز. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1395; 13 (54) :35-50

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-369-fa.html


1- دانشیار و عضو هئیت علمی گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
2- دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران
3- دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
4- استاد و عضو هئیت علمی گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده:   (7898 مشاهده)
کیمچی نوعی پیش‌غذا و مکمل گیاهی تخمیرشدهوبر حسب ماده‌ی اولیه، روش فراوری و محل جغرافیایی به بیش از 161 نوع تقسیم بندی می شود. در این پژوهش بعد از تولید کیمچی و انجام عمل تخمیر جداسازی و شناسایی میکروارگانیسم های از طریق روش مولکولی انجام شد. عامل تخمیرسویه تولید کننده آنزیم لیپاز، تریکوسپورون آساهی از نمونه کیمچی جداسازی شد(U/ml3±01/19). جهت افزایش تولید آنزیم لیپاز ترکیبات موثر بر رشد و عوامل کشت در  تخمیر غوطه وری در ارلن مایر با استفاده از نرم افزارDesign Expert  بهینه سازی شد. برای غربال سازی فاکتور ها از طرحPB  استفاده شده که تخمیر در شرایط دمای 30  به مدت 48 ساعت و pH اولیه 1/.6 برای انتخاب متغیرهای موثرتر بر تولید آنزیم لیپاز انجام پذیرفت. با توجه به نتایج بدست آمدهعصاره سیاه دانه، روغن زیتون،منیزیم کلرید و عصاره مخمر به ترتیب موثرترین متغیرها بودند. متغیرهای اندازه ذرات و پپتون تاثیر منفی داشتند.که متغیر ها با تاثیر بیشتر انتخاب شده و بهینه سازی انجام گردید.در نهایت در شرایط یهینه با استفاده از محیط کشت حاوی 15%عصاره سیاه دانه ،g/l 10عصاره مخمر، g/l 5/22 روغن زیتون و mM/l25منیزیم کلرید در شرایط سرعت چرخش 150 فعالیت آنزیمی U/ml 5/0±35 بدست آمد همچنین فعالیت آنزیم بعد از حالت بهینه 84/1 برابر حالت قبل از بهینه سازی است. مقدار پارامترهای کینتیکی و لیپاز خام به ترتیب برابر باmM/min 367/0 و mM 53/0از طریق نمودار میکائیلیس- منتن محاسبه شد که نشانگر ویژه گزینی بالای این سویه نسبت به سویه های دیگر تولید کننده آنزیم لیپاز است.
متن کامل [PDF 1153 kb]   (2905 دریافت)    

دریافت: 1395/1/21 | پذیرش: 1395/5/1 | انتشار: 1395/7/21

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.