حمدی پور سعید، پیروزی فرد میر خلیل، الماسی هادی، همیشه کار حامد. تولید هیدروژل برپایه کیتوزان و موسیلاژ دانه بارهنگ شهری به روش تودهای شدن مرکب. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (93) :163-171
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-36480-fa.html
1- دانشجو
2- هیات علمی ، K.pirouzifard@yahoo.com
3- هیات علمی
چکیده: (2903 مشاهده)
در این مطالعه کوآسرواسیون مرکب میان محلول کیتوزان و محلول موسیلاژ دانه بارهنگ شهری به عنوان دو پلی ساکارید با بار الکتریکی متفاوت تحت تاثیر پی اچ از 2 تا 8 مورد مطالعه قرار گرفت، غلظت بیوپلیمرها و نسبت بین آنها از 10 تا 90 و 90 تا 10 توسط هدایت الکتریکی و سنجش کدورت مورد ارزیابی قرار گرفت. محلول 1 درصد بیوپلیمرها بالاترین میزان تودهای شدن در پی اچ حدود 3/7 و نسبت موسیلاژ دانه بارهنگ شهری به کیتوزان 85 به 15 را داشتند هدایت الکتریکی محلول ها با کاهش پی اچ در حال افزایش بود در شرایط ذکر شده برای تشکیل هیدروژل ماکزیمم اندازه ذرات حدود 7 میکرومتر و پتانسیل زتا حدود5/5 میلی ولت گزارش شد و بازده کواسرواسیون در همین شرایط حدود 87 درصد بود. هیدروژل تهیه شده برای انکپسولاسیون داروها و مواد بیواکتیو غذایی میتوادد مفید باشد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
فناوری نانو در صنایع غذایی(نانو فرآوری،نانوکپسولاسیون،نانوامولسیون و...) دریافت: 1398/6/24 | پذیرش: 1398/8/19 | انتشار: 1398/8/10