دوره 17، شماره 103 - ( 1399 )                   جلد 17 شماره 103 صفحات 118-109 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- دانشجوی دکتری، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد
2- دانشیار، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد
3- استادیار، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد ، Izadi.1365@yahoo.com
4- استاد، گروه شیمی، دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده:   (2025 مشاهده)
شناسایی باقیمانده آنتی­بیوتیک­ها در مواد غذایی از جمله عسل از اهمیت خاصی برخوردار است. تاکنون روش­های مختلفی برای شناسایی آنتی­بیوتیک­ها در عسل و سایر فرآورده­های دامی توسعه داده شده­اند. در سال­های اخیر ساخت زیست حسگرهای الکتروشیمیایی در ترکیب با نانو مواد توجه زیادی را به خود جلب کرده­اند. در مطالعه حاضر یک زیست حسگر ایمپدیمتریک مبتنی بر نانو مواد شامل گرافن اکسید احیاشده و نانو ذرات طلا برای شناسایی آنتی­بیوتیک تتراسایکلین در نمونه‌های عسل توسعه داده شد. از تکنیک‌های ولتامتری چرخه­ای و طیف‌سنجی امپدانس الکتروشیمیایی برای ارزیابی سطح الکترود کاری استفاده گردید. مقادیر پیک جریان در حالت­های مختلف به ترتیب 034/0، 048/0، 069/0، 020/0 و 015/0 میکرو آمپر برای الکترود اصلاح‌نشده، تثبیت گرافن، طلا، آپتامر و آنتی‌بیوتیک دست آمد. مشخصه­های زیست حسگر شامل تکرارپذیری، تکثیر پذیری، پایداری و گزینش پذیری با استفاده از داده­های مقاومت انتقال بار مورد ارزیابی قرار گرفت که نتایج حاکی از قابل‌قبول بودن آن‌ها داشت. به‌منظور محاسبه درصد ریکاوری غلظت­های 9-10× 1 و 11-10× 1 مولار از تتراسایکلین تهیه و در نمونه‌های عسل تزریق گردید. نتایج نشان داد که زیست حسگر پیشنهادی درصد ریکاوری 1/94 تا 4/103 درصد را برای شناسایی تتراسایکلین در نمونه‌های عسل ارائه می­دهد.
متن کامل [PDF 362 kb]   (1428 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: ماشین آلات صنایع غذایی
دریافت: 1398/6/9 | پذیرش: 1399/2/9 | انتشار: 1399/6/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.