Mohammad-Razdari A, Ghasemi-Varnamkhasti M, rostami S, Izadi Z, Ensafi A A. Development of an impedimetric biosensor based on nanomaterial for determination of tetracycline in honey. FSCT 2020; 17 (103) :109-118
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-36055-fa.html
محمدرزداری آیت، قاسمی ورنامخواستی مهدی، رستمی سجاد، ایزدی زهرا، انصافی علی اصغر. توسعه یک زیست حسگر ایمپدیمتریک مبتنی بر نانو مواد برای شناسایی تتراسایکلین در عسل. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1399; 17 (103) :109-118
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-36055-fa.html
1- دانشجوی دکتری، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد
2- دانشیار، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد
3- استادیار، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد ، Izadi.1365@yahoo.com
4- استاد، گروه شیمی، دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده: (2038 مشاهده)
شناسایی باقیمانده آنتیبیوتیکها در مواد غذایی از جمله عسل از اهمیت خاصی برخوردار است. تاکنون روشهای مختلفی برای شناسایی آنتیبیوتیکها در عسل و سایر فرآوردههای دامی توسعه داده شدهاند. در سالهای اخیر ساخت زیست حسگرهای الکتروشیمیایی در ترکیب با نانو مواد توجه زیادی را به خود جلب کردهاند. در مطالعه حاضر یک زیست حسگر ایمپدیمتریک مبتنی بر نانو مواد شامل گرافن اکسید احیاشده و نانو ذرات طلا برای شناسایی آنتیبیوتیک تتراسایکلین در نمونههای عسل توسعه داده شد. از تکنیکهای ولتامتری چرخهای و طیفسنجی امپدانس الکتروشیمیایی برای ارزیابی سطح الکترود کاری استفاده گردید. مقادیر پیک جریان در حالتهای مختلف به ترتیب 034/0، 048/0، 069/0، 020/0 و 015/0 میکرو آمپر برای الکترود اصلاحنشده، تثبیت گرافن، طلا، آپتامر و آنتیبیوتیک دست آمد. مشخصههای زیست حسگر شامل تکرارپذیری، تکثیر پذیری، پایداری و گزینش پذیری با استفاده از دادههای مقاومت انتقال بار مورد ارزیابی قرار گرفت که نتایج حاکی از قابلقبول بودن آنها داشت. بهمنظور محاسبه درصد ریکاوری غلظتهای 9-10× 1 و 11-10× 1 مولار از تتراسایکلین تهیه و در نمونههای عسل تزریق گردید. نتایج نشان داد که زیست حسگر پیشنهادی درصد ریکاوری 1/94 تا 4/103 درصد را برای شناسایی تتراسایکلین در نمونههای عسل ارائه میدهد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
ماشین آلات صنایع غذایی دریافت: 1398/6/9 | پذیرش: 1399/2/9 | انتشار: 1399/6/10