دوره 17، شماره 98 - ( 1399 )                   جلد 17 شماره 98 صفحات 158-147 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Matini S, Mortazavi S A, Sadeghian A R, Sharifi A. Optimization of Ultrasound Assisted and Maceration Extraction of Bioactive Compounds of Sardasht Black Grape residue by using Response Surface Methodology. FSCT 2020; 17 (98) :147-158
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-34717-fa.html
متینی سارا، مرتضوی سید علی، صادقیان علیرضا، شریفی اکرم. بهینه‌سازی فرایند استخراج ترکیبات زیست فعال از تفاله انگور سیاه سردشت به روش‌های فراصوت و غرقابی با استفاده از متدولوژی سطح پاسخ. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1399; 17 (98) :147-158

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-34717-fa.html


1- گروه عوم و صنایع غذایی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی
2- استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران. ، morteza1937@yahoo.com
3- استادیار، انستیتوی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران
4- گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی
چکیده:   (2648 مشاهده)
انگور سیاه قرمز (Vitis Viniferae cv Rash) یکی از مهمترین ارقام انگور در استان آذربایجان غربی است. تفاله انگور سیاه سردشت منبع ارزان و غنی از ترکیبات زیست فعال است. در این تحقیق فرایند استخراج ترکیبات زیست فعال موجود در تفاله انگور سیاه سردشت با استفاده از دو روش غرقابی و فراصوت و بهینه سازی فرایندهای استخراج به روش سطح پاسخ انجام گرفت. جهت پیش بینی رفتار نمونه ها، مدل چند جمله ای درجه ی دوم و از طرح مربع مرکزی برای بهینه سازی شرایط استخراج به روش غرقابی و فراصوت مورد استفاده قرار گرفت، تاثیر شرایط عملیاتی (دما و زمان) بر محتوی ترکیبات فنلی، آنتو سیانین‌ها و فعالیت آنتی‌اکسیدانی با استفاده از روش سطح پاسخ ارزیابی شد. شرایط بهینه به شرح زیر بود: مدت زمان 24 ساعت و دمای 35 درجه سانتیگراد برای استخراج به روش غرقابی و مدت زمان 15 دقیقه و دمای 55 درجه سانتیگراد برای استخراج به کمک فراصوت. در این شرایط، برای استخراج به روش غرقابی میزان ترکیبات فنلی 779/96 میلی‌گرم اسید گالیک در 100 میلی‌لیتر عصاره، آنتوسیانین 345/118 میلی گرم در لیتر و فعالیت آنتی اکسیدان 4919/55 درصد و برای استخراج به کمک فراصوت، ترکیبات فنلی 115/114 میلی‌گرم اسید گالیک در 100 میلی‌لیتر عصاره، آنتوسیانین 645/121 گرم در لیتر و فعالیت آنتی اکسیدان 89/64 درصد بود. نتایج این تحقیق نشان داد که روش فراصوت نسبت به غرقابی روش بهتری جهت استخراج ترکیبات زیست فعال تفاله انگور سیاه سردشت می‌باشد، همچنین می‌توان راندمان استخراج انگور سیاه را با بهینه سازی فرایند استخراج توسط روش سطح پاسخ افزایش داد.
متن کامل [PDF 1330 kb]   (673 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: آمار،مدل سازی و سطح پاسخ در صنایع غذایی
دریافت: 1398/4/22 | پذیرش: 1398/6/2 | انتشار: 1399/1/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.