دوره 21، شماره 146 - ( 1403 )                   جلد 21 شماره 146 صفحات 15-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Novini Bianlojeh K, Esmaiili M, Bernosi I. Effect of storage conditions on color and weight of dried Iranian seedless barberry packaged in three types of packaging films. FSCT 2024; 21 (146) :1-15
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-33809-fa.html
خدیجه نوینی بیانلوجه خدیجه، Esmaiili Mohsen، برنوسی ایرج. تاثیر شرایط نگهداری بر رنگ و وزن خشک‌کرده زرشک بی‌دانه ایرانی بسته‌بندی شده در سه نوع فیلم بسته‌بندی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (146) :1-15

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-33809-fa.html


1- گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه ارومیه
2- گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه ارومیه ، m.esmaiili@urmia.ac.ir
3- مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی
چکیده:   (678 مشاهده)
هدف از این پژوهش بررسی تاثیر شرایط متفاوت محیطی «رطوبت نسبی» ، «دما» و «نور» هر کدام در دو سطح (بالا و پایین) به مدت 120 روز تیمار بر تغییرات درصد اختلاف وزن و شاخص­های پارامترهای رنگ خشک کرده زرشک بود. تاثیر شرایط مذکور در قالب طرح آماری کاملاً تصادفی بر پایه فاکتوریل مورد ارزیابی قرار گرفت. پس از تنظیم درصد رطوبت زرشک خریداری شده، رنگ سنجی بر هر دو نوع نمونه انجام گرفت. سپس نمونه­ها به تفکیک درصد رطوبت در کیسه­های فیلم­های پلی­اتیلن با دانسیته پایین (LDPE)، پلی­اتیلن با دانسیته بالا (HDPE) و پلی­پروپیلن کست (CPP) در اوزان ۱۰۰ گرمی بسته­بندی و کد گذاری شدند و بر اساس کد مربوطه در شرایط متفاوت محیطی قرار گرفتند. بر اساس نتایج حاصل در نمونه­های بسته­بندی شده در تمامی فیلم­ها در شرایط «رطوبت نسبی بالا × دمای پایین × تاریکی» و «رطوبت نسبی بالا × دمای پایین × روشنایی» بعد از 120 روز نگهداری زاویه هیو و نسبت a/b حفظ شد. کمترین اختلاف وزنی در نمونه­های بسته­بندی شده در فیلم پلی اتیلنی با دانسیته بالا و پایین در شرایط مشابه مشاهده شد. همچنین در تمامی نمونه­های بسته­بندی شده در شرایط «رطوبت نسبی بالا × دمای پایین» کمترین زاویه هیو، کمترین شدت رنگ و بیشترین نسبت a/b مشاهده گردید و کمترین اختلاف وزنی در نمونه بسته­بندی شده در فیلم پلی­پروپیلن کست در این شرایط مشاهده شد.
متن کامل [PDF 778 kb]   (509 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی
دریافت: 1398/3/22 | پذیرش: 1402/8/23 | انتشار: 1403/1/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.