دوره 18، شماره 111 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 111 صفحات 265-251 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه ، almasi1985@yahoo.com
2- واحد تحقیق و توسعه گروه صنایع غذایی شیرین عسل، تبریز
3- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
چکیده:   (1648 مشاهده)
در این مطالعه، فیلم فعال آنتی اکسیدانی برپایه سلولز باکتریایی حاوی 5 درصد وزنی اسانس رزماری تهیه شد. تأثیر لامیناسیون (تولید فیلم چندلایه) و افزودن بتاسیکلودکسترین (β-CD) (بعنوان ترکیب تشکیل دهندۀ کمپلکس) بر روی خواص فیزیکوشیمیایی، آنتی اکسیدانی و رهایش فیلم فعال مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج آزمون پراش اشعه X نشان داد که اسانس رزماری باعث کاهش درجه بلورینگی فیلم سلولز باکتریایی می‌شود. طبق نتایج آزمون‌های فیزیکی افزودن 5 درصد اسانس رزماری باعث افزایش نفوذپذیری نسبت به بخار آب و کاهش استحکام مکانیکی شد و استفاده از β-CD و همچنین تولید فیلم سه لایه، اثرات منفی اسانس بر روی خواص فیلم را کاهش داد و تأثیر لامیناسیون در این زمینه بیشتر از β-CD بود. اسانس رزماری اثر معنی‌دار بر روی خواص رنگی فیلم داشت و باعث افزایش اندیس b و کاهش اندیس L شد. فیلم حاوی اسانس آزاد خاصیت آنتی اکسیدانی خوبی داشت (7/68 درصد) اما پس از لامیناسیون و تشکیل کمپلکس با β-CD این خاصیت کمتر شد. β-CD و لامیناسیون نرخ رهایش اسانس رزماری از بستر فیلم سلولز باکتریایی را کاهش دادند و تأثیر لامیناسیون بیشتر از β-CD بود.
متن کامل [PDF 589 kb]   (950 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی
دریافت: 1398/2/29 | پذیرش: 1399/8/14 | انتشار: 1400/2/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.