1- دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی زراعی و عمران روستایی، گروه مکانیک بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، خوزستان، شهرستان باوی، شهر ملاثانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
2- استادیار دانشکده مهندسی زراعی و عمران روستایی، گروه مکانیک بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان ، saman.abdanan@gmail.com
چکیده: (4597 مشاهده)
خصوصیات مکانیکی میوه از مهمترین پارامترهای تعیینکننده استانداردهای مناسب برای طراحی، تبدیل، پردازش و سیستمهای بستهبندی به شمار میروند. یکی از روشهای بیان تغییرات ساختار داخلی در میوهها در خلال انبارمانی، انجام آزمونهای آسایش تنش در کرنشهای مختلف و از پیش تعیین شده است. لذا هدف از این پژوهش بررسی رفتار تراکمی نارنج در بارگذاری مکانیکی نیمه استاتیک با انجام آزمایشات تنش آسایشی نمونهها در سطوح مختلف کرنش و مدلسازی روش ماکسول و پلاژ و مقایسه آن با روش پردازش تصویر در نظر گرفته شد. بعلاوه در این پژوهش تغییرات سطح مقطع هنگام بارگذاری با کمک پردازش تصویر اندازهگیری شد. مدول الاستیسیته در روش پردازش تصویر، مدل ماکسول و پلاژ در روزهای یکم تا نهم، به ترتیب، از 91/3 تا 5/4، 6/3 تا 53/4 و 7/2 تا 45/3 افزایش یافت که علارغم روند افزایشی اختلاف معنیداری میان آنها مشاهده نگردید. با توجه به عدم اختلاف معنیداری خروجی این دو مدل (ماکسول و پلاژ) از آنجایی که در مدل پلاژ نسبت به مدل ماکسول تعداد عناصرکمتری در مدلسازی نیاز دارد (تنها دو ثابت) محاسبه مدول الاستیسیته آسانتر صورت پذیرفت.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
خواص مکانیکی مواد غذایی دریافت: 1398/2/27 | پذیرش: 1398/10/2 | انتشار: 1398/9/10