دوره 16، شماره 89 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 89 صفحات 313-301 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pourjahed A, Abbasi H. Physical and chemical properties of β-sitosterol containing microemulsions based on sesame oil. FSCT 2019; 16 (89) :301-313
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-31739-fa.html
پورجاهد عاطفه، عباسی حبیب اله. بررسی ویژگی‎های فیزیکی و شیمیایی میکروامولسیون‎های حاوی بتا- سیتواسترول بر پایه روغن‎ کنجد. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (89) :301-313

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-31739-fa.html


1- استادیار ، atefehpourjahed@jsu.ac.ir
2- استادیار
چکیده:   (7021 مشاهده)
در سال‎های اخیر، فیتواسترول‏ها به طور گسترده‏ای به عنوان یک افزودنی در مواد غذایی با هدف تنظیم سطح کلسترول پلاسما، و نیز به عنوان افزودنی در مواد آرایشی و داروسازی مورد استفاده قرار گرفته‎اند. نقطه ذوب بالا و نامحلول بودن آن‎ها در آب و روغن، افزودن فیتواسترول‎ها را به مواد غذایی با مشکل مواجه می‎کند. در این مطالعه، میکروامولسیون‎هایی حاوی بتا- سیتواسترول با فرمولاسیون مختلف از ترکیب روغن کنجد و توئین 80 به عنوان سورفکتانت و مخلوط اتانول/ پروپیلن گلیکول به عنوان کوسورفکتانت تهیه شد و برای کاهش اندازه ذره از هموژنایزر اولتراسونیک استفاده گردید. درصد روغن و همچنین نسبت سورفکتانت: کوسورفکتانت در نمونه‎ها تغییر داده شد تا فرمولاسیون بهینه به‎دست آید. میانگین قطر حجمی ذرات حدود 50 نانومتر وپایین‎تر بود. ارتباط معناداری بین افزودن بتا- سیتواسترول به نمونه‎ها و میانگین قطر حجمی و شاخص پراکندگی میکروامولسیون‎ها یافت نشد(05/0<p). همچنین میانگین قطر حجمی، با افزایش درصد روغن و افزایش نسبت سورفکتانت: کوسورفکتانت به طور معناداری افزایش یافت(05/0>p). متوسط شاخص پراکندگی همه نمونه‎ها زیر 5/0 بود. ویسکوزیته و کشش سطحی نمونه‎ها با افزایش درصد روغن و اقزودن بتا- سیتواسترول به نمونه‎ها به طور معناداری افزایش یافت(05/0>p). همچنین پایداری نمونه‎ها در دماهای مختلف پیشبینی شده برای نگهداری و استفاده مطلوب بود. بهترین نتایج به دست آمده برای نمونه حاوی 40 درصد روغن، با نسبت سورفکتانت: کوسورفکتانت 1:2 بود که افزودن بتا- سیتواسترول به آن، تاثیر نامطلوبی بر نتایج به دست آمده نداشت.
متن کامل [PDF 497 kb]   (2412 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: فناوری نانو در صنایع غذایی(نانو فرآوری،نانوکپسولاسیون،نانوامولسیون و...)
دریافت: 1398/1/17 | پذیرش: 1398/3/1 | انتشار: 1398/4/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.