دوره 15، شماره 81 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 81 صفحات 492-479 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


1- دانشجوی کارشناسی ارشد میکروبیولوژی موادغذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
2- دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
3- استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده:   (2180 مشاهده)
چکیده
در این پژوهش ویژگی­های تکنولوژیکی و ضد میکروبی سویه­های انتروکوکوس فاسیوم جدا شده از پنیر لیقوان مورد ارزیابی قرار گرفت. بررسی خواص تکنولوژیکی سویه­ها نشان داد که تمامی آن­ها به دلیل تولید کلنی سفید رنگ بر روی محیط روتنیوم رد میلک، توانایی تولید اگزوپلی­ساکارید داشتند و فعالیت اتولیتیک این سویه­ها به صورت کاهش درصد جذب در 600 نانومتر بررسی شد و بیشترین فعالیت را سویه انتروکوکوس فاسیوم زیر گونه فاسیوم 2 نشان داد. همچنین سویه­ها بعد از 24 ساعت گرمخانه­گذاری به دلیل کاهش pH تا 2-5/1 واحد، فعالیت اسیدیفیکاسیون داشتند. فعالیت ضد میکروبی با روش Lawn on the Spot ارزیابی شد، که سویه­های مورد بررسی در برابر باکتری­های عامل فساد و پاتوژن­زا از جمله لیستریا اینوکوآ، اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوسفعالیت ضد میکروبی نشان ندادند. نتایج مقاومت سویه­ها به شرایط اسیدی و دما معنی­دار بود (0.05 P<)، به طوری که سویهانتروکوکوس فاسیوم زیر گونه فاسیوم4 بالاترین مقاومت به شرایط اسیدی و سویه انتروکوکوس فاسیوم زیر گونه فاسیوم 5 بالاترین مقاومت به دما را نشان دادند. در نتیجه، این مطالعه نشان داد که به دلیل فعالیت تکنولوژیکی مناسب می­توان از سویه­های انتروکوکوس فاسیوم زیر گونه فاسیوم به عنوان کشت همراه در محصولات لبنی تخمیری استفاده کرد.
متن کامل [PDF 1444 kb]   (2010 دریافت)    
موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1397/12/13 | پذیرش: 1397/12/13 | انتشار: 1397/12/13

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.