Nasrollahzadeh A, Khomeiri M, sadeghi A, Mahmoudi M, ebrahimi M. Genetic identification and evaluation of antibacterial activity of lactic isolates derived from Masske butter against pathogenic bacteria Staphylococcus aureus and Salmonella enterica. FSCT 2019; 16 (93) :23-33
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-30203-fa.html
نصرالله زاده احمد، خمیری مرتضی، صادقی علیرضا، محمودی ماندانا، ابراهیمی مریم. شناسایی ژنتیکی و بررسی فعالیت ضد باکتریایی جدایه های لاکتیکی بدست آمده از کره مسکه بر باکتری های بیماریزا استافیلوکوکوس اورئوس و سالمونلا انتریکا. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (93) :23-33
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-30203-fa.html
1- گروه میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشکده علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2- گروه میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشکده علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ، khomeiri@gau.ac.ir
چکیده: (4267 مشاهده)
کره مسکه یا کره تلمبی حاصل از ماست، کره سنتی مورد استفاده در جنوب خراسان است که دارای طیف گستردهای از باکتریهای لاکتیکی میباشد. این پژوهش با هدف بررسی اثر ضد باکتریایی جدایههای لاکتیکی کره مسکه بر رشد استافیلوکوکوس اورئوس و سالمونلا انتریکا انجام گرفت. در این تحقیق، ابتدا با روش PCR، جدایههای لاکتیکی مورد شناسایی قرار گرفتند و سپس از روش میکرودایلوشن بهمنظور ارزیابی فعالیت ضد میکروبی جدایهها استفاده گردید. بلست توالی قطعات ژن S rDNA16 جدایهها با توالیهای ذخیره شده در پایگاه NCBI، منجر به شناسایی جنسهای لاکتوباسیلوس بولگاریکوس، انتروکوکوس فاسیوم، لاکتوباسیلوس پلانتاروم، لاکتوباسیلوس فرمنتوم، لاکتوباسیلوس دلبروکی و انتروکوکوس هیرا شد. نتایج ارزیابی فعالیت ضد میکروبی بر باکتریهای بیماریزای استافیلوکوکوس اورئوس و سالمونلا انتریکا نشان داد که همه جدایهها قابلیت جلوگیری از رشد این دو پاتوژن را داشتند و درصد بازدارندگی آنها بترتیب از 49/84- 46/55 و از 56/46- 55/5 درصد متغیر بود. همچنین نتایج نشان داد که جنسهای لاکتوباسیلوس پلانتاروم B38، انتروکوکوس هیرا B224، لاکتوباسیلوس دلبروکی B37 از بالاترین درصد بازدارندگی بر استافیلوکوکوس اورئوس برخوردار بودند (P>0.05) و لاکتوباسیلوس پلانتاروم B38 به طور معنی داری (P<0.05) بالاترین درصد بازدارندگی بر سالمونلا انتریکا را از خود نشان داد. علاوه بر این نتایج مقایسه بازدارندگی جدایههای لاکتیکی نشان داد که میزان بازدارندگی تمامی جدایهها در برابر استافیلوکوکوس اورئوس به شکل معنیداری از سالمونلا انتریکا بیشتر بود (P<0.05). بنابر این میتوان از باکتریهای اسید لاکتیک جدا شده از کره مسکه جهت مهار میکروارگانیسمهای عامل بیماری و فساد استفاده نمود.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
کنترل کیفیت مواد غذایی دریافت: 1397/11/17 | پذیرش: 1398/5/20 | انتشار: 1398/8/10