دوره 16، شماره 93 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 93 صفحات 33-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nasrollahzadeh A, Khomeiri M, sadeghi A, Mahmoudi M, ebrahimi M. Genetic identification and evaluation of antibacterial activity of lactic isolates derived from Masske butter against pathogenic bacteria Staphylococcus aureus and Salmonella enterica. FSCT. 2019; 16 (93) :23-33
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-30203-fa.html
نصرالله زاده احمد، خمیری مرتضی، صادقی علیرضا، محمودی ماندانا، ابراهیمی مریم. شناسایی ژنتیکی و بررسی فعالیت ضد باکتریایی جدایه های لاکتیکی بدست آمده از کره مسکه بر باکتری های بیماریزا استافیلوکوکوس اورئوس و سالمونلا انتریکا. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (93) :33-23

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-30203-fa.html


1- گروه میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشکده علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2- گروه میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشکده علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ، khomeiri@gau.ac.ir
چکیده:   (2873 مشاهده)
کره مسکه یا کره تلمبی حاصل از ماست، کره­ سنتی مورد استفاده در جنوب خراسان است که دارای طیف گسترده­ای از باکتری­های لاکتیکی می­باشد. این پژوهش با هدف بررسی اثر ضد باکتریایی جدایه­های لاکتیکی کره مسکه بر رشد استافیلوکوکوس اورئوس و سالمونلا انتریکا انجام گرفت. در این تحقیق، ابتدا با روش PCR، جدایه­های لاکتیکی مورد شناسایی قرار گرفتند و سپس از روش میکرودایلوشن به‌منظور ارزیابی فعالیت ضد میکروبی جدایه­ها استفاده گردید. بلست توالی قطعات ژن S rDNA16 جدایه­ها با توالی­های ذخیره شده در پایگاه NCBI، منجر به شناسایی جنس­های لاکتوباسیلوس بولگاریکوس، انتروکوکوس فاسیوم، لاکتوباسیلوس پلانتاروم، لاکتوباسیلوس فرمنتوم، لاکتوباسیلوس دلبروکی و انتروکوکوس هیرا شد. نتایج ارزیابی فعالیت ضد میکروبی بر باکتری­های بیماریزای استافیلوکوکوس اورئوس و سالمونلا انتریکا نشان داد که همه جدایه­ها قابلیت جلوگیری از رشد این دو پاتوژن­ را داشتند و درصد بازدارندگی آن­ها بترتیب از 49/84- 46/55 و از 56/46- 55/5 درصد متغیر بود. همچنین نتایج نشان داد که جنس­های لاکتوباسیلوس پلانتاروم B38، انتروکوکوس هیرا B224، لاکتوباسیلوس دلبروکی B37 از بالاترین درصد بازدارندگی بر استافیلوکوکوس اورئوس برخوردار بودند (P>0.05) و لاکتوباسیلوس پلانتاروم B38 به طور معنی داری (P<0.05) بالاترین درصد بازدارندگی بر سالمونلا انتریکا را از خود نشان داد. علاوه بر این نتایج مقایسه بازدارندگی جدایه­های لاکتیکی نشان داد که میزان بازدارندگی تمامی جدایه­ها در برابر استافیلوکوکوس اورئوس به شکل معنی­داری از سالمونلا انتریکا بیشتر بود (P<0.05). بنابر این می­توان از باکتری­های اسید لاکتیک جدا شده از کره مسکه جهت مهار میکروارگانیسم­های عامل بیماری و فساد استفاده نمود.
متن کامل [PDF 545 kb]   (451 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي اصيل | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1397/11/17 | پذیرش: 1398/5/20 | انتشار: 1398/8/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.