dorostkar M, moradinezhad F, Ansarifar E. Effect of postharvest application of salicylic acid, oxalic acid and nitric oxide on improving qualitative properties and extending the shelf life of fresh apricot fruit cv. ‘Sharoudi’. FSCT 2019; 16 (92) :177-189
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-30117-fa.html
درستکار مریم، مرادی نژاد فرید، انصاری فر الهام. تأثیر کاربرد پس از برداشت سالیسیلیک اسید، اگزالیک اسید و نیتریک اکسید در بهبود خواص کیفی و افزایش ماندگاری میوه تازه زردآلو رقم « شاهرودی». مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (92) :177-189
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-30117-fa.html
1- دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه بیرجند
2- دانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشگاه بیرجند ، fmoradinezhad@birjand.ac.ir
3- استادیار،گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
چکیده: (2269 مشاهده)
میوه زردآلو جزو محصولات فرازگرا و با میزان تنفس بالا میباشد که در مرحله پس از برداشت بسرعت رسیده و ضایعات زیادی دارد و به همین دلیل دارای ماندگاری کوتاهی میباشد. لذا استفاده از ترکیبهای سازگار با محیط زیست جهت تأخیر در روند رسیدگی یکی از روشهای سالم جهت افزایش ماندگاری و کاهش ضایعات این میوه محسوب میشود. از اینرو تأثیر برخی تیمارهای شیمیایی بر صفات کیفی و ماندگاری میوه زردآلو رقم «شاهرودی» در قالب طرح کاملا تصادفی با 8 تیمار و 4 تکرار انجام شد. تیمارها عبارت بودند از غوطهوری میوه در محلولهایی جداگانه یا ترکیبی از سالیسیلیک اسید، اگزالیک اسید و نیتریک اکسید به ترتیب با غلظتهای 2، 2 و1 میلیمولار. میوهها سپس بستهبندی شده و در دمای 2 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 5 ± 85 درصد منتقل شدند و پس از 4 هفته نگهداری خواص شیمیایی، حسی و کیفی آنها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد بیشترین سفتی بافت میوه در تیمار سالیسیلیک اسید (N46/11) و نیتریک اکسید (N85/9) بدست آمد. مواد جامد محلول نیز در تیمار سالیسیلیک اسید و تیمارهای ترکیبی به ترتیب کمترین مقادیر را دارا بودند. از نظر ارزیابی حسی چشایی، تیمار با سالیسیلیک اسید و نیتریک اکسید به نحو مطلوبی بافت، طعم و ظاهر میوه را حفظ کرد. بیشترین ماندگاری در میوههای تیمار شده با سالیسیلیک اسید (50/27روز) و نیتریک اکسید (75/25روز) حاصل شد، در حالی که شاهد فقط 14 روز ماندگاری داشت. به طور کلی میتوان نتیجه گرفت سالیسیلیک اسید و اکسید نیتریک بهترین تیمارها بودند.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
مهندسی صنایع غذایی دریافت: 1397/11/14 | پذیرش: 1398/8/1 | انتشار: 1398/6/10