Kolbadi Nejad M, Najafian L. Identification of Chemical Compounds and Evaluation of Antioxidant and Antimicrobial Properties of Date Plum (Diospyros Lotus) Syrup. FSCT 2020; 17 (100) :151-163
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-29599-fa.html
1- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران
2- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران ، najafian_5828@yahoo.com
چکیده: (3098 مشاهده)
خرمالو وحشی (خرمندی) با نام علمی Diospyros lotus دارای ویژگیهای سلامت بخش فراوانی است که این ویژگیها عمدتا به ترکیبات زیست فعال موجود در آن نسبت داده می شود. در مطالعه حاضر، ویژگیهای آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی شیره خرمالو وحشی مورد بررسی قرار گرفت و شناسایی ترکیبات عصاره به کمک دستگاه کروماتوگرافی گازی توام با طیف سنجی جرمی (GC-MS) صورت پذیرفت. محتوای فنل تام و فلاونوئیدی و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره ها اندازهگیری شد. فعالیت ضد میکروبی بر روی چهار باکتری به روش دیسک دیفیوژن انجام شد. نتایج حاصل از تحقیق نشان دهنده محتوای بالای فنل تام و ترکیبات فلاوونوئیدی در شیره خرمالوی وحشی بوده است. بررسی خواص آنتی اکسیدانی شیره خرمالوی وحشی نیز نشان دهنده ویژگی بالای آنتی اکسیدانی آن بوده است. میزان مهار تشکیل رادیکال DPPH توسط شیره خرمالوی وحشی در غلظتهای 800، 400، 200، 100 و 50 میلی گرم/میلی لیتر از DPPH به ترتیب برابر با 0/82%، 53/61%، 51/53%، 52/32% و 31/18% بوده است. خواص ضدمیکروبی شیره خرمالوی وحشی به ویژه در رقت های بالا نظیر 50 و 100اثرات مهارکننده گی بالایی بر روی رشد سویه های مختلف از جمله اشریشیاکلی، سالمونلا تیفی موریوم، استافیلوکوکوس ارئوس و باسیلوس سرئوس داشت. نتایج حاصل از شناسایی ترکیبات شیمیایی نشان داد که شیره خرمالو وحشی حاوی مقادیر بالایی از قند و اجزای عملکردی مانند گروه اپوکسی متانو تری متیل (77/17%)، فوران کربوکسی آلدئید (01/17%) و متیل ایندول (02/11%) میباشد که در ویژگی های آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی آن موثر می باشند.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
کنترل کیفیت مواد غذایی دریافت: 1397/10/30 | پذیرش: 1399/1/16 | انتشار: 1399/3/10